Robert Fico „Soros gyerekeiről” beszél

2018. július 4., szerda, Világfigyelő

Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe – jelentette ki tegnap Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány – Szociáldemokrácia elnöke, korábbi kormányfő, aki a belpolitikai válság idején tömegtüntetéseket tartó szervezet vezetőit „Soros gyerekeinek” nevezte.

Robert Fico erről pozsonyi sajtótájékoztatóján beszélt, ahol egyebek mellett arra reagált, hogy a Tisztességes Szlovákiá­ért – amely eddig kizárólag politikamentes, civil kezdeményezésként jellemezte magát – gyakorlatilag beszállt az őszi helyhatósági választások küzdelmébe, amikor támogatásáról biztosított több olyan jelöltet, akik nagyobb városok főpolgármesteri tisztségéért akarnak indulni. A Tisztességes Szlovákiáért egy nappal korábban jelentette be, hogy három szlovákiai nagyvárosban – Pozsonyban, Nyitrán és Zsolnán – függetlenként induló főpolgármester-jelölteket támogat a novemberi helyhatósági választásokon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2018-07-04: Világfigyelő - :

Új vezető a lengyel legfelsőbb bíróság élén

Andrzej Duda lengyel államfő Józef Iwulskit, a legfelsőbb bíróság egyik tagját bízta meg tegnap a testület vezetésével, miután a bírósági reform értelmében Malgorzata Gersdorf eddigi elnöknek éjféltől nyugdíjba kell vonulnia – jelentette be tegnap Pawel Mucha, az elnöki hivatal államtitkára.
2018-07-04: Világfigyelő - :

A német CDU/CSU pártszövetség lezárja a menekültügyi vitát

Megállapodott a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) menekültügyi vitájuk lezárásáról – jelentette be hétfő este Berlinben Horst Seehofer német belügyminiszter, a CSU elnöke.