Karlovy Vary-i Nemzetközi FilmfesztiválSikeres a Virágvölgy című magyar produkció

2018. július 5., csütörtök, Magazin

Nagy sikert aratott Csuja László Virágvölgy című első mozifilmje hétfő délutáni világpremierjén az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon – mondta el a vetítés után a film producere, Muhi András.

A nagy fesztiválokon nagyon kritikus a közönség, mindig fennáll a veszélye, hogy ha nem jó egy film, egyszerűen elmennek – hangsúlyozta Muhi András, hozzátéve: a Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt, és a több száz fős, telt házas moziteremben „igazi meleg tapssal” ünnepelték a filmet. A helyszínen tartózkodó producer kitért arra is, hogy még két alkalommal vetítik Karlovy Varyban a Virágvölgyet, amely iránt több nemzetközi filmfesztivál is érdeklődik. A filmet a Karlovy Vary-i mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatták be.

Csuja László a Magyar Nemzeti Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik.

A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának, és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok látható. A film forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a magyar mozikban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2018-07-05: Magazin - :

Új baktériumfaj a Szent Anna-tóban

Új baktériumfajt írtak le Rhizobium aquaticum néven a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) mikrobiológusai a Szent Anna krátertó baktériumközösségének vizsgálata során – írja a Krónika.
2018-07-05: Magazin - :

A közösségi élmény adja a világbajnokság varázsát

A labdarúgó-világbajnokságok egyedi, semmihez sem hasonlítható hangulatát az adja, hogy a világ minden tájáról érkeznek szurkolók a rendező országba, s így kerekedik az eseményből egy hatalmas, nemzetiségeken, kultúrákon, földrészeken átívelő közösségi élmény.