Karlovy Vary-i Nemzetközi FilmfesztiválSikeres a Virágvölgy című magyar produkció

2018. július 5., csütörtök, Magazin
Nagy sikert aratott Csuja László Virágvölgy című első mozifilmje hétfő délutáni világpremierjén az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon – mondta el a vetítés után a film producere, Muhi András.
  • A Virágvölgy női főszereplője Berényi Bianka. Fotó: HVG/Mudra László
    A Virágvölgy női főszereplője Berényi Bianka. Fotó: HVG/Mudra László
A nagy fesztiválokon nagyon kritikus a közönség, mindig fennáll a veszélye, hogy ha nem jó egy film, egyszerűen elmennek – hangsúlyozta Muhi András, hozzátéve: a Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt, és a több száz fős, telt házas moziteremben „igazi meleg tapssal” ünnepelték a filmet. A helyszínen tartózkodó producer kitért arra is, hogy még két alkalommal vetítik Karlovy Varyban a Virágvölgyet, amely iránt több nemzetközi filmfesztivál is érdeklődik. A filmet a Karlovy Vary-i mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatták be.
Csuja László a Magyar Nemzeti Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik.
A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának, és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.
A Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok látható. A film forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a magyar mozikban.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-05 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 44
szavazógép
2018-07-05: Magazin - :

Új baktériumfaj a Szent Anna-tóban

Új baktériumfajt írtak le Rhizobium aquaticum néven a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) mikrobiológusai a Szent Anna krátertó baktériumközösségének vizsgálata során – írja a Krónika.
2018-07-05: Magazin - :

A közösségi élmény adja a világbajnokság varázsát

A labdarúgó-világbajnokságok egyedi, semmihez sem hasonlítható hangulatát az adja, hogy a világ minden tájáról érkeznek szurkolók a rendező országba, s így kerekedik az eseményből egy hatalmas, nemzetiségeken, kultúrákon, földrészeken átívelő közösségi élmény.