HegyikerékpározásMolnár Ede dobogóközelben az újvidéki versenyen

2018. július 5., csütörtök, Sport
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség július 1-jén Újvidéken szervezte meg a Petrovaradin Fortress Novi Sad nemzetközi hegyikerékpáros versenyt, ahol a román válogatott tagjaként a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede is rajthoz állt, és negyedikként haladt át a célvonalon.
  • Fotó: Adrian Pop
    Fotó: Adrian Pop
A Péterváradi várban megszervezett versenyen összesen 108 kerékpározó tette próbára magát Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából. A 22 éves háromszéki sportoló a kisebb technikai probléma ellenére mindössze 19 másodperccel maradt le a harmadik helytől, de a teljesítményének köszönhetően a román válogatott továbbra is számít rá, így szombaton egy újabb pontszerző versenyen bizonyíthat. A háromszoros Cross Country Eliminator országos bajnok Molnár az elmúlt egy hónapban három nemzetközi viadalon állt rajthoz, előbb Szlovéniában a SloXcup XC Kocevje, majd Szerbiában a Salcano-Kyocera MTB Cup Vojvodina versenyen tette próbára magát, és mindkétszer tizenhatodik helyen végzett. A folytatásban egészségügyi problémák miatt ki kellett hagynia a magyarországi Csömör Kupa és a horvátországi XCO Samobor viadalt.
 
Fotó: George David

„Erős nemzetközi mezőny gyűlt össze Újvidéken, és elégedett vagyok a negyedik hellyel, persze zavar, hogy lemaradtam a dobogóról. Mivel a péterváradi várban szervezték a viadalt, minden körben az egyik szakaszban lépcsőkön kellett lejönnünk, a második körben pedig leesett a láncom, és amíg megoldottam a problémát, addig időt vesztettem. Vissza­csúsztam a tizedik helyre, de nem adtam fel, és sikerült felzárkóznom negyediknek, valamint a dobogótól is csak 19 másodpercre voltam. Az utóbbi egy hónapban ez volt a harmadik nemzetközi megmérettetésem, és sajnálom, hogy gyomorgyulladás miatt egy magyarországi és egy horvátországi versenyt ki kellett hagynom. A versenynaptáram júliusban is zsúfolt lesz, szombaton a román válogatott tagjaként az Ankara MTB CUP viadalon állok rajthoz, és igyekszem pontokat gyűjteni az olimpiai kvalifikációhoz, majd jövő hétvégén Câmpulung ad otthont a Balkán-bajnokságnak” – nyilatkozta Molnár Ede.

Eredmények: * Petrovaradin Fortress Novi Sad: 1. Parti András (Magyarország) 1:12:41 óra, 2. Martin Haring (Szlovákia) 1:14:47 óra, 3. Lucian Logigan (Románia) 1:15:22 óra, 4. Molnár Ede (Románia) 1:15:41 óra * Salcano-Kyocera MTB Cup Vojvodina: 1. Georg Egger (Németország) 2:27:39 óra, 2. Dimitrios Antoniadis (Görögország) 2:28:48 óra, 3. Rok Naglič (Szlovénia) 2:28:50 óra... 16. Molnár Ede (Románia) 2:33:01 óra * SloXcup XC Kocevje: 1. Luca Braidot (Olaszország) 1:23:01 óra, 2. Mirko Tabacchi (Olaszország) 1:23:28 óra, 3. Daniele Braidot (Olaszország) 1:23:43 óra... 16. Molnár Ede (Románia) 1:30:51 óra. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-05 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-05: Magazin - :

A közösségi élmény adja a világbajnokság varázsát

A labdarúgó-világbajnokságok egyedi, semmihez sem hasonlítható hangulatát az adja, hogy a világ minden tájáról érkeznek szurkolók a rendező országba, s így kerekedik az eseményből egy hatalmas, nemzetiségeken, kultúrákon, földrészeken átívelő közösségi élmény.
2018-07-05: Sport - :

Amatőr verseny az Arénában (Asztalitenisz)

Szombaton a megyeszékhelyi Sepsi Aréna adott otthont a pingpong AmaTur sorozat A-értékcsoportja egy újabb tornájának, amelyen két kategóriában több mint 100 amatőr sportoló állt asztalhoz. A nevezettek között sok volt a háromszéki, akik kisebb-nagyobb sikerekkel zárták a viadalt.