Kosárlabda, Női Európa-kupaSorsoltak, megvannak a Sepsi-SIC ellenfelei

2018. július 5., csütörtök, Sport
Csütörtök délben Münchenben elkészítették a női kosárlabda Európa-kupa (Ek) csoportbeosztását, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC eddig egy orosz és egy török ellenfelet kapott, a D jelzésű kvartett negyedik csapatának kilétére csak az októberi selejtezők után derül fény. A háromszoros kupagyőztes és háromszoros román bajnok zöld-fehér gárda megalakulása óta a harmadik – a szentgyörgyi kosárlabdasport ötödik – nemzetközi szereplése előtt áll.
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
A müncheni sorsolásra az Európa-kupa mezőnyét két konferenciára osztották szét, a Sepsi-SIC az egyesbe került, és a hármas kalapból várta az ellenfeleit. A D-csoportba elsőnek a török Mersin Buyuksehir kerül be, a második körben érkezett az orosz Jenyiszej Krasznojarszk – a két gárda egy éve is azonos csoportban volt. Harmadiknak a Sepsi-SIC együttesét húzták ki, a negyedik csapat pedig a lengyel Basket 90 Gdynia és a török Orman Genclik közötti selejtező nyertese lesz.
A török Mersin Buyuksehir együttese az Ek előző kiírásában is érdekelt volt, s négy győzelemmel, illetve két verességgel zárta a csoportkört.
A Mersin kettős sikerrel abszolválta a playoff első körét, majd újabb négy diadallal bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a későbbi finalista és ezüstérmes, olasz Reyer Venezia Mestrével találkozott, amelytől összesítésben mindössze egy ponttal kapott ki. Hazája bajnokságának alapszakaszát 13/11-es győzelmi mutatóval a hetedik helyen zárta, a rájátszás első fordulójában pedig azzal a Hatay BB-vel mérkőzött meg, amely a Sepsi-SIC csoportellenfele volt az Ek 2017–2018-as kiírásában. A párharcot a Földközi-tengerparti csapat 2–1-re veszítette el.
Az oroszországi Jenyiszej Krasznojarszk három sikerrel és három elvesztett mérkőzéssel zárta az Ek csoportkörét, majd playoffban a belga Belfius Namu együttesén lépett túl.
A tizenhatoddöntőben a Hatay BB-vel csatázott, amelytől hazai környezetben kikapott, idegenben pedig két ponttal legyőzte, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A szibériai gárda az orosz pontvadászatot 10/10-es győzelmi mutatóval fejezte be, ez a teljesítmény az alapszakasz végén a negyedik helyre volt elég. A rájátszásban egészen az elődöntőig menetelt, ahol az Euroliga-győztes és későbbi bajnok Jekatyerinburgtól kapott ki. A harmadik helyért kiírt párharcot szintén elvesztette az Jenyiszej, miután háromszor maradt alul a Nadezhda Orenburg csapatával szemben.
Egy éve a lengyel Basket 90 Gdynia a selejtezőkből érkezve jutott el az Ek tizenhatoddöntőjébe, ahol az olasz Ragusa ellen veszített, míg az ankarai Orman Genclik a tavaly nem méretettet meg a nemzetközi porondon, a török bajnokságot viszont a kilencedik helyen zárta. Párharcuk első meccsét október 9-én rendezik meg, a visszavágóra pedig 12-én kerül sor.
A sorsolás után az is kiderült, hogy a Sepsi-SIC idegenben, a Jenyiszej Krasznojarszk otthonában kezdi az idei Ek-beli szereplését (október 25.), majd itthon fogadja a Mersin csapatát (november 1.).
A harmadik fordulóban a selejtezőből érkező csapatnál játszik (november 8.), majd következik a Jenyiszej elleni hazai (november 29.), a törökök elleni idegenbeli meccs (december 6.), majd a zöld-fehérek hazai környezetben zárják a csoportkört (december 13.).
Mint ismeretes a Sepsi-SIC az Európa-kupa 2017–2018-as szezonjában lengyel, török és szlovák ellenfeleket kapott a csoportban, s egymás után három elvesztett meccset követően a visszavágókban két sikert könyvelt el. A zöld-fehérek nyertek az Energa Torun és Piestanske Cajky ellen, és másodikként jutottak tovább. A playoffban a görög sikercsapat, az Olympiakosz Pireusz következett: Zoran Mikes tanítványai 59–55-re diadalmaskodtak hazai környezeteben, míg Athénban 56–67-re kaptak ki, amivel búcsúztak a második számú európai klubsorozattól.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-05 17:28
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-05: Sport - Miska Brigitta:

Az újonc Hermannstadt otthonában kezd a Sepsi OSK (Labdarúgás, I. liga)

A Hivatásos Labdarúgó Liga székhelyén kisorsolták a 2018/2019. évi román élvonalbeli bajnokság menetrendjét, kiderült: a Sepsi OSK az újonc és idén Román Kupa döntőt játszó FC Hermannstadt vendégeként kezdi második idényét az első osztályban.
2018-07-06: Sport - :

A BL-ben és az El-ben is lesz negyedik csere (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában a csapatok kapnak egy extra, negyedik cserelehetőséget is, ha az adott mérkőzésen hosszabbításra kerül sor.