Székely VágtaKézdivásárhelyt három lovas képviseli

2018. július 6., péntek, Magazin
A céhes várost Székelyföld legnagyobb lovas ünnepén, a Székely Vágtán három lovas – Berde Loránd, Ugron Attila és Dudás Zoltán – képviseli. A lovas rendezvényt július 13–15. között tartják a maksai Óriáspince-tetőn. A kulturális nagyprodukció helyét helyi művészeket felvonultató és megmozgató szabadtéri táncház veszi át, emellett pedig négy izgalmas futam során kerülnek ki a győztesek.
  • Berde Loránd, a tavalyi Székely Vágta győztese Anci lován. Fotó: A Székely Vágta hivatalos oldala
    Berde Loránd, a tavalyi Székely Vágta győztese Anci lován. Fotó: A Székely Vágta hivatalos oldala
Berde Loránd, a tavalyi vágta győztese idén is Anci lován rója majd a köröket, és nem titkolt vágya megduplázni a győzelmet és újra visszahozni a vándorszablyát Kézdivásárhelyre. Berde Loránd rutinos lovasnak számít, kilencéves Anci lova pedig kiváló partnere a versenyzésben, először 2015-ben szerettek volna indulni, de akkor megsérült a ló, így 2016-ban vettek részt közösen a Székely Vágtán. Azóta kétszer járták meg a Nemzeti Vágtát is, ahol tavaly futamgyőztesként jutottak a középfutamba. Berde Loránd hónapok óta készíti lovát és magát a Székely Vágtára, több kilót lefogyott annak érdekében, hogy kancájának minél kisebb súlyt kelljen cipelnie a hátán.
A magyar félvér fajtájú ló ma is az egyik legjobbnak számít Kézdiszéken, így minden esély megvan arra, hogy ebben az évben újra a céhes város lova és lovasa remekeljen a székely lovasversenyen.
A Székely Vágta második kézdivásárhelyi indulója a tavalyi harmadik helyezett Ugron Attila, aki Nyujtódot képviseli a futamon. Ugron szintén rutinos versenyző, hiszen 2012-ben is harmadik helyet szerzett, akkor Villám nevű lovával, emellett a Vágta hat kiadásán állt pályára. Ahogyan tavaly, idén is Csillag nevű tízéves magyar sportlovával nevezett be a Vágtára. A döntőben a harmadik helyen végeztek.
A Góbé futamban Dudás Zoltán képviseli Kézdivásárhelyt kilencéves shagya arab, Csillag névre hallgató kancájával. A három lovast Kézdivásárhely önkormányzata nevezi be, és a nevezési díj mellett a lovasok felkészülését is támogatja – adta hírül a városháza kommunikációs irodája.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-06 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 52
szavazógép
2018-07-06: Magazin - :

Csíkszentmihály díszpolgára Csíkszentmihályi Mihály professzor

Egy székely mellény, egy faragott emléktábla és egy bicska kíséretében adta át Csíkszentmihály önkormányzata szerdán a díszpolgári címet Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológusnak – tudósít a Székelyhon. A közismert tudós népszerű könyvek szerzője, Prima Primissima díjas, a Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA tagja, a Claremont Graduate University professzora, a Chicagói Egyetem Pszichológia Tanszékének korábbi vezetője.
2018-07-06: Magazin - :

Dés László új lemeze

Mi vagyunk a Grund! címmel hamarosan megjelenő új lemeze dalait, valamint filmzenéi és musicaljei, dzsesszlemezei darabjait játssza el Dés László december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.