Dés László új lemeze

2018. július 6., péntek, Magazin
Mi vagyunk a Grund! címmel hamarosan megjelenő új lemeze dalait, valamint filmzenéi és musicaljei, dzsesszlemezei darabjait játssza el Dés László december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.
  • Fotó: Pestihir.hu
    Fotó: Pestihir.hu
A korábban elsősorban a háttérben tevékenykedő Kossuth- és Liszt-díjas zeneszerző, szaxofonos az utóbbi években kilépett a nyilvánosság elé saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte a számokat. Koncertturnéjával sikerrel járta körbe az országot.
A decemberi nagykoncerten új lemeze dalai mellett felcsendülnek Dés László filmzenéi és musicaljei, A dzsungel könyve, a Sose halunk meg, a Valahol Európában és A Pál utcai fiúk népszerű számai. Utóbbi emblematikus dala a Mi vagyunk a Grund!
A most 64 éves Dés László 1974-ben kezdett dzsesszzenészként dolgozni az Interbrass együttesben, 1978-tól 1987-ig a Dimenzió együttes következett, majd 1987 és 1993 között a Trio Stendhal, amelyben Snétberger Ferenc gitározott, Horváth Kornél pedig ütőhangszereken játszott. Ez a formáció négy lemezt készített.
Az országos ismertséget filmzenéi (Szerelem első vérig, Sose halunk meg), valamint musicalek számára írt kompozíciói hozták meg. Utóbbiak közül kiemelkedik A dzsungel könyve, amely 1996-os bemutatója óta több mint ezer előadást ért meg a Pesti Színházban. Több mint negyven szerzői lemez fűződik a nevéhez, albumot írt mások mellett Udvaros Dorottyának (Átutazó – 1983), Básti Julinak és Cserhalmi Györgynek (Hallgass kicsit! – 1985). Zenét írt A vágy villamosa című baletthez, amelyet tavaly mutattak be az Erkel Színházban.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-06 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 52
szavazógép
2018-07-06: Magazin - Iochom István:

Kézdivásárhelyt három lovas képviseli (Székely Vágta)

A céhes várost Székelyföld legnagyobb lovas ünnepén, a Székely Vágtán három lovas – Berde Loránd, Ugron Attila és Dudás Zoltán – képviseli. A lovas rendezvényt július 13–15. között tartják a maksai Óriáspince-tetőn. A kulturális nagyprodukció helyét helyi művészeket felvonultató és megmozgató szabadtéri táncház veszi át, emellett pedig négy izgalmas futam során kerülnek ki a győztesek.
2018-07-06: Magazin - :

Negyvenmillió euró értékű tolvajlás (Lefoglalt műkincsek)

Összesen negyvenmillió eurót érő, mintegy 25 ezer műkincset foglaltak le a hatóságok egy nagyszabású művelet keretében Olaszországban, Spanyolországban, Németországban és az Egyesült Királyságban – közölte az uniós rendőrségi együttműködési szervezet, az Europol.