Lefoglalt műkincsekNegyvenmillió euró értékű tolvajlás

2018. július 6., péntek, Magazin
Összesen negyvenmillió eurót érő, mintegy 25 ezer műkincset foglaltak le a hatóságok egy nagyszabású művelet keretében Olaszországban, Spanyolországban, Németországban és az Egyesült Királyságban – közölte az uniós rendőrségi együttműködési szervezet, az Europol.
  • Forrás: BBC.com
    Forrás: BBC.com
A BBC brit műsorszóró jelentése szerint az európai hatóságok több rajtaütés során szerezték vissza egy nemzetközi csempészbandától az Olaszországból származó lopott műkincseket. Az Europol közlése szerint 43 gyanúsítottat vettek őrizetbe szerdán, akik a feltételezések szerint a műkincsek csempészete mögött álltak.
Több ezer történelmi emléket loptak el olaszországi régészeti lelőhelyekről, hogy németországi aukciósházakban elárverezzék őket. A csempészbanda, amelynek Londonban és Barcelonában is voltak segítői, az Europol szerint kifejezetten jól szervezett volt.
Több mint 250 európai rendőr egy tucat ingatlant kutatott át szerdán a hajnali órákban, a razzia az olasz katonai rendőrség spanyol, német és brit rendőrök közreműködésével folytatott nyomozásának az eredménye. A szerdai rajtaütéseket megelőzően az olasz hatóságok már visszaszereztek 3000 műkincset és lefoglaltak további 1200 hamisítványt.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-06 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2018-07-06: Magazin - :

Dés László új lemeze

Mi vagyunk a Grund! címmel hamarosan megjelenő új lemeze dalait, valamint filmzenéi és musicaljei, dzsesszlemezei darabjait játssza el Dés László december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában.
2018-07-06: Nyílttér - :

Milyen rendszerben élünk? (Mai levelünk)

A világtörténelem nagyon sok általános és helyi jellegű szakaszra osztható. A gyűjtögető korszaktól napjainkig a világban sok felfordulás történt.