A határon túli magyarság mellett

2018. július 6., péntek, Világfigyelő
Mind a legutóbbi romániai magyarellenes jogsértések, mind a kárpátaljai magyarság esetében a jogtipró ukrán oktatási törvény és készülő nyelvtörvény kapcsán fontos újra és újra megerősítenünk, hogy kiállunk a határon túli magyarság mellett, és napirenden tartjuk, közvetítjük ezeket az ügyeket a többségi nemzetek felé is – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetiségpolitikáért felelős helyettes államtitkára tegnap Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem megnyitóján elmondott beszédében.
A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy immár 26. alkalommal gyűlnek össze a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen a kárpátaljai és más határon túli magyar szervezetek vezetői, képviselői, szakértői, valamint az anyaország politikusai, hogy megvitassák a kárpátaljai és a Kárpát-medencei magyarság dolgait. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szimbolikusnak, örök érvényűnek nevezte a kárpátaljai szabadegyetem idei jelmondatát, amely szerint A jövőt magyarul írjuk. Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke, egyben a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese kifejtette: a kárpátaljai magyarságnak nagyon súlyos problémákkal kell szembenéznie és megoldást találnia rájuk nagyon magas szinten.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-06 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 44
szavazógép
2018-07-06: Világfigyelő - :

Idegméreg okozott újabb megbetegedést Angliában

Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyag okozta annak a két brit állampolgárnak a megbetegedését, akiket szombat óta válságos állapotban kezelnek a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházában – közölte szerdán késő este a Scotland Yard. Ugyanilyen hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést éppen négy hónapja Salisburyben Szergej Szkripal egykori orosz–brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal.
2018-07-06: Világfigyelő - :

Menekültpolitikai fordulat

Menekültpolitikai fordulat kezdődik Németországban a tranzitközpontok kiépítésével – hangsúlyozta Horst Seehofer német belügyminiszter tegnap a szövetségi parlamentben (Bundestag).