Menekültpolitikai fordulat

2018. július 6., péntek, Világfigyelő
Menekültpolitikai fordulat kezdődik Németországban a tranzitközpontok kiépítésével – hangsúlyozta Horst Seehofer német belügyminiszter tegnap a szövetségi parlamentben (Bundestag).
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke kiemelte: a CSU és az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió „intenzív viták” után migrációpolitikai intézkedésekről állapodott meg, és jó esély van arra, hogy ezekhez megszerzik a koalíciós társ Német Szociáldemokrata Párt támogatását. A megállapodás egy új határigazgatási rendszert irányoz elő Németország és Ausztria határán, tranzitközpontok kiépítésével. Ezekből a központokból szállítják majd vissza az EU-ban máshol már regisztrált menedékkérőket a menekültügyi eljárásuk lefolytatására illetékes tagországba. Ez „valódi menekültpolitikai fordulat kezdetét” jelenti – mondta a miniszter, kiemelve, hogy a tranzitközpontok a bírálatokkal ellentétben nem zártak, „mert a menedékkérők Németországba ugyan nem utazhatnak be, de bármikor visszautazhatnak bármelyik országba, amelybe csak szeretnének”.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-06 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 51
szavazógép
2018-07-06: Világfigyelő - :

A határon túli magyarság mellett

Mind a legutóbbi romániai magyarellenes jogsértések, mind a kárpátaljai magyarság esetében a jogtipró ukrán oktatási törvény és készülő nyelvtörvény kapcsán fontos újra és újra megerősítenünk, hogy kiállunk a határon túli magyarság mellett, és napirenden tartjuk, közvetítjük ezeket az ügyeket a többségi nemzetek felé is – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetiségpolitikáért felelős helyettes államtitkára tegnap Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem megnyitóján elmondott beszédében.
2018-07-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Fúvóstalálkozók
Kézdivásárhely. A XVIII. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorettfesztivál mai programja: 17.30-tól térzene a Millennium Parkban, fellép a zágoni fúvószenekar és mazsorettcsoport