Gézengúzok Gyerekfesztivál

2018. július 7., szombat, Magazin
A nagy érdeklődésre való tekintettel júliusban kétszer is megszervezik a Gézengúzok Gyerekfesztivált, amely természetbarát környezetben kínál kikapcsolódási lehetőséget mintegy 450 erdélyi magyar családnak.
Boda L. Gergely főszervező elmondta: idén a gyerekfesztivált július 6. és 8., majd július 27. és 29. között tartják Nyárádszentlászlón. A táborban 1800-an vehetnek részt, a szervezők a 12 éven aluli gyerekeket és szüleiket várják. A fesztiválra egész Erdélyből jönnek, tavaly voltak magyarországi résztvevők is, idén Németországból érkeznek érdeklődők.
A tegnap kezdődött fesztiválra a jegyek mintegy negyven perc alatt elfogytak, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy július végén megismétlik a rendezvényt, hogy a helyi, nyárádmenti gyerekek is részt vehessenek. A fesztivál célja, hogy a gyermekek a természetben töltsék az időt, ezért a szervezők a helyszínen 40, fából készült játékot szereltek fel. Idén először szervezik meg a Tudományok háza elnevezésű programot, amelynek keretében fizikai és kémiai kísérletekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.
Lesznek kézműves-foglalkozások, koncertek, táncház és meseműhely, ahol a gyerekek mesét hallgathatnak, a szülők pedig az élőszavas mesemondás fontosságáról hallhatnak előadást. Emellett a marosvásárhelyi Védem Egyesület a gyereknevelés különböző kihívásairól tart előadásokat, szó lesz például az elhízásról és a nyelvtanulásról – mondta a főszervező.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-07 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2018-07-07: Magazin - :

Malkovich újabb filmszerepre készül

John Malkovich is szerepel Paolo Sorrentino Az ifjú pápa című tévésorozatának folytatásaként készülő, The New Pope (Az új pápa) című szériában.
2018-07-07: Élő múlt - :

Románia, a kiváltságosok országa (Ahol minden vezető Ceaușescu szeretne lenni)

Románia „behúzott kézifékkel” halad: egyszerre van jelen a globalizált új és a kommunista értékekben mélyen lecövekelt régi nemzedék között, amely a jogok és életszínvonal tekintetében az EU-ban akar lenni, de ugyanakkor a felelősségek terén továbbra is a kommunizmusban maradna – állítja Marian Preda szociológus, a Bukaresti Tudományegyetem Szenátusa és az Országos Statisztikai Tanács elnöke.