Németh Zsolt Ukrajnáról

2018. július 7., szombat, Világfigyelő
Magyarország változatlanul Ukrajna szuverenitásának, területi integritásának a megőrzésében érdekelt, különös tekintettel arra, hogy a nemzeti kérdésnek Ukrajna esetében is a kapcsolatok erősítését, nem pedig az elkülönülést kellene szolgálnia – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke tegnap Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen.
Kifejtette, nehéz év van a magyar diplomácia mögött a magyar–ukrán viszonyt tekintve, mert múlt év szeptember 5-én, az új ukrán oktatási törvény elfogadásával megsemmisült minden remény arra, hogy tovább mélyíthetők Magyarország korábbi jó kapcsolatai Ukrajnával. És a két ország közötti feszültségnek koránt sincs vége – tette hozzá –, emlékeztetve a jövő heti, szerinte geopolitikai szempontból meghatározó NATO-csúcsértekezletre és Donald Trump amerikai, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki kétoldalú találkozójára.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-07 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2018-07-07: Belföld - :

Hírsaláta

JELEZNI KELL A RADART. Figyelmeztető táblákkal kell jelezni a sebességmérő rendőrségi járművek jelenlétét a közutakon – többek között ezt írja elő az a törvénytervezet, amelyet csütörtökön döntő házként fogadott el a képviselőház.
2018-07-07: Világfigyelő - :

Meghalt egy búvár

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben.