Fertőzött fagyasztott zöldségek

2018. július 7., szombat, Világfigyelő
Több magyarországi áruházlánc is elrendelte a Greenyard vállalat által gyártott, az érintett lejárati idővel rendelkező gyorsfagyasztott termékek polcról való levételét és visszahívását.
  • Forrés: hvg.hu
    Forrés: hvg.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön közölte, hogy fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ július 3-án tette közzé, hogy valószínűleg gyorsfagyasztott csemegekukorica és egyéb zöldség okoz járványt több európai uniós országban 2015 óta. A megbetegedéseket Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban rögzítették, június 8-ig 47 megbetegedés, köztük kilenc haláleset történt a fertőzésnek tulajdoníthatóan.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-07 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 44
szavazógép
2018-07-07: Világfigyelő - :

Meghalt egy búvár

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben.
2018-07-07: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Árvíz után, árvíz előtt

Egy héttel a katasztrófa után még mindig csak traktorral lehet közlekedni az árvíz sújtotta háromszéki településeken, és a jelek szerint hosszú időbe telik, amíg visszatér normális medrébe az élet. Ebben a folyamatban az egyik fő kérdés az, hogy miből tudják elölről kezdeni a ház és termés nélkül maradt emberek, a másik pedig az, hogy van-e miért?