Áradás Hídvég térségében

2018. július 7., szombat, Közélet
A jelentős mennyiségű lehulló csapadék miatt megáradt vasárnap éjjel a Nyáras pataka, elárasztva 35 háztartást, egy hidat, három kutat, s károsult három villanyoszlop is – tájékoztatott a megyei készenléti felügyelőség a hídvégi önkormányzatra hivatkozva. Az Electrica munkatársai vasárnap reggel kivonultak Nyáraspatakra, hogy elhárítsák a meghibásodást.
Tolvaj Marius szóvivő közölte, a Tatrang patakán lezárult a gát megerősítése, vasárnap reggel Kökösbácsteleken és Márkosréten még mindig dolgoztak a tűzoltók, továbbra is szivattyúzzák a vizet az elérasztott gazdaságokból. Háromszék egyébként tízezer zsák homokot kapott a marosvásárhelyi Azomureș gyártól, hogy azokat szükség esetén a veszélyeztetett térségekben felhasználhassák a mentőalakulatok – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség. Tolvaj Marius szerint ezeket a homokzsákokat egyelőre tartalékolják.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-07 13:11
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-07: Közélet - Fekete Réka:

A legfőbb tudás a lélekben rejlik (Pedagógusok szakmai tanácskozása)

Huszonötödik alkalommal szervezte meg a kolozsvári Napsugár gyermeklap az óvónők és tanítók szakmai tanácskozását. Az Illyefalván tegnap véget ért Napsugár-napok kiemelt témái között szerepelt az anyanyelvi oktatás elemi osztályokban, a népmese mint a jellemformálás eszköze, néphagyományok tanítása, valamint a kineziológia lehetőségei a tanulás meg­könnyítésére, a tanulási zavarok kezelésére kérdéskör.
2018-07-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk mindenkivel, aki ismerte és tisztelte, hogy
a csernátoni születésű kézdivásárhelyi
id. MIKE SÁNDOR
életének 77., házasságának 55. évében 2018. július 6-án hosszas betegség után csendesen elhunyt.
Temetése 2018. július 9-én 14 órai kezdettel lesz a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóházból a helyi temetőben.
Részvétfogadás a temetés kezdete előtt egy órával.
A gyászoló család
10894