KézdivásárhelyKeresztyén családok fesztiválja

2018. július 9., hétfő, Közélet

Pénteken és szombaton harmadik alkalommal szervezték meg a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és környékén a Családos Keresztyén Fesztivált, a Csakist, ami a Családban keresztyénként Istennel jelmondat rövidítése. A rendezvény két fő partnere a városi önkormányzat és a Kézdi-orbai Református Egyházmegye volt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Kocsis Zoltán főszervező arról számolt be lapunknak, hogy a rendezvényt azzal a céllal szervezték meg felekezetre és nemzetiségre való tekintet nélkül, hogy családjaikkal együtt töltsék a hétvégét. A fesztivál programja és légköre kimondottan keresztyén volt, ahol áhítatokkal, előadásokkal, lelkigondozói és fórumbeszélgetésekkel erősítették meg a megjelentek házastársi kapcsolataikat. Kocsis Zoltán arról is beszámolt, hogy a legtöbb résztvevő kézdivásárhelyi és felső-háromszéki volt, de távolabbi városokból – Désről, Kolozs és Maros megyéből – is érkeztek családok. A programok lebonyolításában a Zöld Nap Egyesület, a  Tündérvár Nagycsaládos Egyesület és a Pro Pectus Egyesület is besegített. A két nap programjából nem hiányoztak a családos vetélkedők, a kézműves-foglalkozások, az ifjúsági programok, a lovaglás, a sport, a koncertek, s a szervezők gyerekmegőrzőről és imaszobáról is gondoskodtak. Minden korosztály számára külön gyermekszobát rendeztek be, hogy a szülők egy kicsit magukra lehessenek. Az idei fesztivál fő előadói Horváth Levente és Mária voltak, ők a kolozsvári Bonus Pastor Alapítvány vezetői, akik humorral fűszerezett családos témájú előadásokat tartottak. Pénteken este a kovásznai belvárosi református gyülekezet ifjúsági zenekara, szombaton a rendezvény zárókoncertjén pedig az erdélyi születésű, de jelenleg Magyarországon élő Csiszér László énekes, dalszerző lépett színpadra.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2018-07-09: Közélet - Iochom István:

Közel négyszáz erdész Ozsdolán (Székelyföldi erdésztalálkozó)

Pénteken második alkalommal szerveztek Háromszéken székelyföldi erdésztalálkozót. Az elsőre 2015. július 17-én Zágonban a Mikes–Szentkereszty-kastély parkjában került sor. Az ozsdolai, sorban a hetedik székelyföldi erdésztalálkozó megszervezését a berecki és a kézdialmási magánerdészetek vállalták fel a helyi polgármesteri hivatal közreműködésével. Az egész napos rendezvényen az ozsdolai Kun Kocsárd-iskola udvarán közel négyszáz erdész volt jelen tizenöt magánerdészetet, erdőrendészeti hivatalt és erdészeti kerületet képviselve.
2018-07-09: Belföld - :

Eltemették Kányádi Sándort

Szülőfalujában, Nagygalambfalván szombaton végső nyugalomra helyezték Kányádi Sándor író, költő, műfordító földi maradványait.