Narancs riadó Székelyföldön is

2018. július 9., hétfő, Belföld
Ismét viharossá vált az idő vasárnaptól Románia egész területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint délelőtt 11-től sárga jelzésű figyelmeztetés lépett érvénybe 23 megyében, az ország többi részében – többek között Háromszéken – narancs jelzésű riadó vált érvényessé 16 órától.
A sárga jelzésű figyelmeztető előrejelzés kedden 21 óráig tart. Az érintett régiókban heves széllökésektől, villámlásoktól és jégesőtől kísért záporok várhatók. A lehulló csapadékmennyiség elszórtan akár az 50 litert is elérheti négyzetméterenként. A vasárnap 16 órától érvénybe lépő narancssárga jelzésű riadó szintén keddig tart. A figyelmeztetés Olténiára, Munténia nyugati és északi részére, Erdély déli és nyugati megyéire, Bánság déli felére és Moldva délnyugati részére terjed ki, heves széllökésektől, villámlásoktól és jégesőtől kísért záporok várhatók.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-09: Belföld - :

Eltemették Kányádi Sándort

Szülőfalujában, Nagygalambfalván szombaton végső nyugalomra helyezték Kányádi Sándor író, költő, műfordító földi maradványait.
2018-07-09: Belföld - :

Gyűjtés büntetésre

Három erdélyi település önkormányzata részt vállal annak a tetemes bírságnak a kifizetéséből, amelyet Maros megye önkormányzatának elnökére, Péter Ferencre rótt ki a bíróság a székely zászló kitűzése miatt – közölték szombaton az érintett települések polgármesterei.