Gyűjtés büntetésre

2018. július 9., hétfő, Belföld
Három erdélyi település önkormányzata részt vállal annak a tetemes bírságnak a kifizetéséből, amelyet Maros megye önkormányzatának elnökére, Péter Ferencre rótt ki a bíróság a székely zászló kitűzése miatt – közölték szombaton az érintett települések polgármesterei.
  • Péter Ferenc
    Péter Ferenc
A Maros megyei ítélőtábla 42 642 lejre bírságolta meg múlt kedden Péter Ferencet, amiért korábban Szováta város polgármestereként nem volt hajlandó eltávolítani a székely zászlót a hivatalról. Csibi Attila Zoltán Erdőszentgyörgy, Tóth Sándor Nyárádszereda és Fülöp László Szováta polgármestere közölte: mivel a székely zászló nemcsak Szovátán jelképezi a székelységet, hanem egész Székelyföldön, közösen kell kivegyék a részüket bánatban és örömben egyaránt. A három Maros megyei város RMDSZ-frakciói egybehangzóan úgy határoztak, hogy Szováta 10 ezer lejjel, Erdőszentgyörgy 7000 lejjel, valamint Nyárádszereda szintén 7000 lejjel járul hozzá a kiszabott bírság törlesztéséhez. Az elöljárók arra buzdítják az RMDSZ valamennyi szervezetét, hogy ebben és az ehhez hasonló helyzetekben segítsenek egymáson, hozzanak létre egy pénzalapot, ami hasonló ügyekben segítséget tud nyújtani.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-09: Belföld - :

Narancs riadó Székelyföldön is

Ismét viharossá vált az idő vasárnaptól Románia egész területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint délelőtt 11-től sárga jelzésű figyelmeztetés lépett érvénybe 23 megyében, az ország többi részében – többek között Háromszéken – narancs jelzésű riadó vált érvényessé 16 órától.
2018-07-09: Belföld - :

Miniszteri intés

A múlt heti árvíz sújtotta 19 megye közül mindössze hatban fejeződött be a kárfelmérés – hangsúlyozta Carmen Dan belügyminiszter.