Miniszteri intés

2018. július 9., hétfő, Belföld
A múlt heti árvíz sújtotta 19 megye közül mindössze hatban fejeződött be a kárfelmérés – hangsúlyozta Carmen Dan belügyminiszter.
  • Carmen Dan
    Carmen Dan
A tárcavezető táv­értekezletet tartott tegnap délelőtt azoknak a megyéknek a prefektusaival, ahol első és másodfokú riasztást adtak ki a jelentős mennyiségű csapadék, illetve árvíz veszélye miatt. Mint mondta, mindenütt maximálisan ki kellett volna használni az elmúlt csapadékmentes napokat, ennek ellenére az érintett 19 megye közül csak hatban zárult le a kárfelmérés, ami szerinte nagyon kevés. „Ezért felhívást intézek minden prefektushoz, kezeljék prioritásként a kárfelmérést. (...) Ebben az időszakban nagyon fontos tudnunk, mi a helyzet azokban a térségekben, ahol még vannak megoldásra váró problémák, gondolok itt Kovászna, Bákó megyére vagy Brassó, Buzău és Vrancea megyére, ahol ismét fennáll az áradás veszélye” – fogalmazott Carmen Dan. Hozzátette, országszerte 21 ezer tűzoltó, csendőr és rendőr áll készenlétben, hogy szükség esetén közbelépjenek.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-09: Belföld - :

Gyűjtés büntetésre

Három erdélyi település önkormányzata részt vállal annak a tetemes bírságnak a kifizetéséből, amelyet Maros megye önkormányzatának elnökére, Péter Ferencre rótt ki a bíróság a székely zászló kitűzése miatt – közölték szombaton az érintett települések polgármesterei.
2018-07-09: Belföld - :

Elosztják a nyolcadikosokat

Hétfőn tartják a nyolcadik osztályt végzett tanulók első számítógépes elosztását az általuk bejelölt középiskolai helyekre.