Elosztják a nyolcadikosokat

2018. július 9., hétfő, Belföld
Hétfőn tartják a nyolcadik osztályt végzett tanulók első számítógépes elosztását az általuk bejelölt középiskolai helyekre.
  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente
A tanügy-minisztérium által jóváhagyott ütemterv értelmében a kilencedik osztályba jelentkezők július 10-e és 13-a között iratkozhatnak be abba az oktatási intézménybe, ahova a számítógépes elosztás révén bekerültek. A második elosztásra szeptember 7-én kerül sor. Ezen azok vesznek majd részt, akik az első szakaszra nem jelentkeztek, vagy nem jutottak helyhez, illetve akiknek pótvizsgázniuk kell valamilyen tantárgyból. A nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgáján a jelentkezők 73 százaléka ért el 5-ösön felüli átlagot. A képességfelmérőn szerzett jegyek átlaga 80 százalékos arányban számít bele a felvételijegybe, a fennmaradó 20 százalékot az 5–8. osztály tanulmányi átlaga adja.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-09: Belföld - :

Miniszteri intés

A múlt heti árvíz sújtotta 19 megye közül mindössze hatban fejeződött be a kárfelmérés – hangsúlyozta Carmen Dan belügyminiszter.
2018-07-09: Belföld - :

Hírsaláta

ROSSZ HÍREKET KAPOTT LIVIU DRAGNEA. Bár Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek az a személyes érdeke, hogy a parlamentben módosított büntető törvénykönyv mielőbb hatályba lépjen, ez ősz előtt biztos nem fog megtörténni.