LabdarúgásCseh élvonalbeli csapat is legyőzte a piros-fehéreket

2018. július 9., hétfő, Sport
Az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK szombaton a cseh élvonalban érdekelt FK Mladá Boleslav csapatával játszott felkészülési mérkőzést Bad Wimsbach-Neydhartingban, ahol az Eugen Neagoe irányította labdarúgók 2–1 arányú vereséget szenvedtek.
  • Fotó: Facebook / FK Mlada Boleslav
    Fotó: Facebook / FK Mlada Boleslav
A szentgyörgyi csapat már a 2. percben vezetéshez jutott, miután egy előrevágott labdát Hadnagy Attila fejjel csúsztatott Yasin Hamed elé, a 18 éves középpályás pedig előbb kicselezte a kapust, majd a hálóba gurított. A folytatásban a hátrányba került cseh együttes két védelmi hibát kihasználva a 6. percben Tomáš Ladra révén kiegyenlített, majd a 11. percben Nikolay Komlichenko góljával a vezetést is átvette. A fordulást követően a piros-fehérek mezőnyfölényben játszottak, több gólhelyzetet is kialakítottak, azonban a befejezésnél pontatlanok voltak.
„Nagyon fárasztó napok vannak a labdarúgók mögött, hiszen a kemény felkészülés fizikai és pszichikai szinten is kimerítette őket, ez pedig a mérkőzésen nyújtott teljesítményen is érezhető volt, és ennek következtében lassabb fordulatszámon működtek. Ousmane Viera, Bryan Nouvier és Fülöp István kisebb izomfájdalommal küszködik, így más programmal készültek, de néhány napon belül ismét bevethetőek lesznek.
A cseh csapat ellen vezetéshez jutottunk, viszont az ellenfelünk a későbbiekben két védelmi figyelmetlenség miatt egyenlített, majd a vezetést is átvette.
A második félidőben további helyzeteket is kidolgoztunk, de ezeket nem sikerült gólra váltanunk, miközben a szünet után a cseh együttes nem veszélyeztetett” – nyilatkozta Bokor János sportigazgató, aki azt is hozzátette, hogy a szintén cseh FC Slovan Liberec ellen sem könnyű a dolga a piros-fehéreknek, de színvonalas és hasznos edzőmeccseket szeretnének játszani.
A Sepsi OSK korábban már két edzőmérkőzést játszott: júniusban az Edward Iordănescu irányította bajnok Kolozsvári CFR ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban, ahol Stefan Velev találatára Ciprian Deac szabadrúgásgóllal válaszolt, majd a Fabio Cannavaro edzette kínai Kuangcsou Evergrande ellen léptek pályára, ahol Alan Carvalho dupláját követően Hadnagy Attila szépített. A piros-fehérek továbbra is az ausztriai Greinben készülnek a hamarosan rajtoló idényre, hiszen július 21-én az újonc FC Hermannstadt ellen kezdik meg a második élvonalbeli idényüket. Még három felkészülési meccset játszanak ma az FC Slovan Liberec, szerdán a szlovák Zlaté Moravce és pénteken az orosz FK Orenburg csapatával. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-09: Belföld - :

Hírsaláta

ROSSZ HÍREKET KAPOTT LIVIU DRAGNEA. Bár Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek az a személyes érdeke, hogy a parlamentben módosított büntető törvénykönyv mielőbb hatályba lépjen, ez ősz előtt biztos nem fog megtörténni.
2018-07-09: Sport - :

Huszonhat versenyző indul (Székely Vágta)

Összesen huszonhat lovas áll rajthoz a Székely Vágta 2018-as kiírásán, aminek hagyományosan a maksai Óriás pince-tető ad otthont. Közülük 15-en a Székely Vágta futamán, a Nemzeti Vágtára való kijutásért küzdenek, 11-en pedig a Góbé futamon vesznek részt. A szervezők erős versenyre számítanak idén, hiszen a mezőnyben ott van a tavalyi győztes mellett még jó néhány vágtanyertes.