Székely VágtaHuszonhat versenyző indul

2018. július 9., hétfő, Sport
Összesen huszonhat lovas áll rajthoz a Székely Vágta 2018-as kiírásán, aminek hagyományosan a maksai Óriás pince-tető ad otthont. Közülük 15-en a Székely Vágta futamán, a Nemzeti Vágtára való kijutásért küzdenek, 11-en pedig a Góbé futamon vesznek részt. A szervezők erős versenyre számítanak idén, hiszen a mezőnyben ott van a tavalyi győztes mellett még jó néhány vágtanyertes.
  •  Fotó: www.szekelyvagta.ro
    Fotó: www.szekelyvagta.ro
A hétvégén esedékes Székely Vágtán tíz Kovászna megyei és öt Hargita megyei település lovasa vesz részt, a Góbé futamon hét háromszéki és négy hargitai versenyző méretteti meg magát. A nevezett lovasok felének volt már valamilyen helyezése a viadal futamain, rutinos lovasoknak számítanak, akik jól ismerik a pályát és annak adottságait, s tudják, hogy mi kell a viadal megnyeréséhez. Ennek tükrében borítékolható az izgalmas verseny, de hogy Berde Loránd vagy Fazakas Géza dupláz-e, esetleg Zsigmond János nyer-e harmadszor, arra csak vasárnap derül fény.
A Góbé futamon is erős a mezőny, hiszen Bálint András és Szellő már kétszer is győzött, de szintén rajthoz áll Dáriusz, aki 2016-ban volt a leggyorsabb ló a futamon.
A Székely Vágta háromszéki indulói: * Barátos/Antal Norbert (19 éves) és Villám * Előpatak/Bartha Ferenc (39 éves) és Pasadena * Kézdivásárhely/Berde Loránd (44 éves) és Anci – címvédők * Kilyén/Kövér Zsolt (22 éves) és Bizant 6C * Lemhény/Zsigmond János (33 éves) és Timpex Amata * Maksa/Papp Alpár (20 éves) és Ecsed Roven Randi S Nyujtód/Ugron Attila (38 éves) és Csillag * Sepsikőröspatak/Kövér György (50 éves) és Nasser * Sepsiszentgyörgy/Hunyadi János Mátyás (32 éves) Bizant 8C * Torja/Tóth Barna (44 éves) és My Mission.
A Góbé futam háromszéki indulói: * Barót/Ferencz Árpád (21 éves) és Tagja * Kézdivásárhely/Dudás Zoltán (42 éves) és Csillag * Kilyén/Prezsmer Péter Lóránt (29 éves) és Maestoso LI-17 * Kovászna/Domokos Magor (31 éves) és Boszporuszi Naptűz * Lemhény/Zsigmond János (33 éves) és Bátor * Sepsiszentgyörgy/Ferencz Csongor Szabolcs (26 éves) és Betya * Szotyor/Kolcz Csongor Tibor (24 éves) és Sötétség.
A tervezett program: * szombaton: 12 óra – a Székely Vágta ünnepélyes megnyitója; 13 óra – előfutamok, Székely Vágta; 14.30 óra – előfutamok, Góbé futam; 15 óra – fogathajtó verseny * vasárnap: 12 óra – nemzetközi futam; 13 óra – középfutamok; 16.30 óra – Kishuszár Vágta; 17 óra – döntő, Góbé futam; 17.30 óra – döntő, nemzetközi futam; 18 óra – döntő, Székely Vágta; 18.30 óra – díjátadó ünnepség. (t)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-09: Sport - :

Cseh élvonalbeli csapat is legyőzte a piros-fehéreket (Labdarúgás)

Az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK szombaton a cseh élvonalban érdekelt FK Mladá Boleslav csapatával játszott felkészülési mérkőzést Bad Wimsbach-Neydhartingban, ahol az Eugen Neagoe irányította labdarúgók 2–1 arányú vereséget szenvedtek.
2018-07-09: Sport - :

Legelőre a franciák és a belgák jutottak tovább (Labdarúgás, vb)

Elsőként a francia válogatott jutott be a legjobb négy közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a pénteki játéknap első negyeddöntőjében 2–0-ra legyőzte Uruguay csapatát. Franciaország után Belgium is elődöntős lett, ugyanis az esti, kazanyi párharcon 2–1-re diadalmaskodott a brazil együttese ellen.