TriatlonDániel nyerte az országos körverseny első fordulóját

2018. július 9., hétfő, Sport
Szombaton a Szent Anna-tó és környéke adott otthont a Saint Ana Lake Exterra Triathlon viadalnak, ami az országos tereptriatlon körverseny első fordulója volt. A megmérettetésen közel 200 sportoló vett részt a különböző kategóriákban, a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila pedig a nyílt versenyben és a korosztályában is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.
  • Dániel Attila. Fotó: Radu Cristi
    Dániel Attila. Fotó: Radu Cristi
A 23 éves háromszéki versenyző a legjobb idővel teljesítette a 800 méter úszást, 21,6 kilométer kerékpározást és 6,4 kilométer futást, sőt, a második és harmadik helyezett öt perccel később haladt át a célvonalon, így mind a nyílt versenyben, mind pedig a 20–24 éves korosztályban első lett.
„Három év után sikerült végre megnyernem Románia egyik legszebb és legnehezebb triatlonversenyét. Még tavaly elhatároztam, hogy elsőként akarok áthaladni a célvonalon, ez akkor egy bukás miatt nem jött össze, mert időt veszítettem, és csak harmadik helyen fejeztem be a viadalt. Idén minden úgy sikerült, ahogy elterveztem, és sikerült megnyernem az év első triatlonmegmérettetését.
Nagyon örülök, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye, hiszen a tavalyi időmet nem kevesebb, mint 11 perccel javítottam meg. Köszönöm a támogatóknak, hogy mellettem állnak” – mondta Dániel Attila, aki legközelebb az időjárási körülmények miatt elhalasztott Háromszék Triatlon viadalon teszi próbára magát július 21-én.
A Saint Ana Lake Exterra Triathlon viadalon a 27 éves Imreh László és Madaras Dániel is rajthoz állt, előbbi a nyílt versenyben a kilencedik, míg utóbbi a negyedik helyen végzett. Imreh a 25–29 éves korosztályban a dobogó második fokára állhatott, a 22 éves Madaras pedig a 20–24 éves korosztályban harmadik helyen zárt. Egy sepsiszentgyörgyi vegyes váltó is versenyzett, a Siminiceanu Sarolta, Dániel Levente és Bitai Csilla összetételű Salemo Team névre hallgató csapat 2:59:55 órás idővel a hetedikként fejezte be a viadalt.
„Az idén ez volt az első triatlonverseny, én pedig nagyon nehéz időszak után álltam ismét rajthoz, mivel az utóbbi időben több katonai felkészülésen és megmérettetésen is részt vettem, így nemigazán tudtam készülni, főleg az úszás terén, és ez érződött is, viszont sikerült behoznom a hátrányom egy részét kerékpározás és futás közben. A legjobb tízben végeztem, elégedett vagyok az eredménnyel, és készülök tovább, mert a szezon még csak most kezdődött. Köszönöm a Dr. Lenkei, az Isostar, a Stomax és a Sepsi Rekreatív támogatását” – fogalmazott Imreh László.
Eredmények, Saint Ana Lake Exterra Triathlon, férfi open: 1. Dániel Attila 1:55:15 óra, 2. Kovács Szabolcs 2:00:11 óra, 3. Csergedi István 2:00:21 óra, 4. Madaras Dániel 2:05:07 óra... 9. Imreh László 2:09:32 óra.  (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-09: Sport - Miska Brigitta:

Rákóczi győzött, Bartha második az oltszemi háromcsillagos versenyen (Fogathajtás)

A bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Román Lovas Szövetség július 6. és 8. között először szervezett az oltszemi pályán két- és háromcsillagos kettesfogathajtó-versenyt, ahol 14 romániai fogat állt rajthoz. Az első helyen a többszörös országos bajnok Rákóczi Gergő végzett, a második a 2015-ben akadályhajtásban világbajnok Bartha Eduárd lett, a dobogó harmadik fokára pedig Varga Roland állhatott fel.
2018-07-09: Sport - :

Öt csapat, tizenhat győzelem (Kosárlabda, utánpótlás)

Az elmúlt hét folyamán is folytatódott Mangalián a kosárlabda-fesztivál, ám ezúttal a mini, azaz az U12-es korosztályú gyerekek pattogtatták, kergették a labdát. Akárcsak egy héttel ezelőtt, most sem rangsorolták a csapatokat, a hangsúly a tapasztalatszerzésen, a játék örömén, és miért ne, a szórakozáson volt. Megyénket összesen öt – két lány- és három fiú- – csapat képviselte a tengerparti eseményen, a legtöbb győzelmet – szám szerint nyolcat – pedig a Sepsi ISK-s lányok zsebelték be.