Tenisz, WimbledonHalep már a harmadik körben búcsúzott

2018. július 9., hétfő, Sport
A férfi világelső Rafael Nadal bejutott a nyolcaddöntőbe, a női ranglistavezető Simona Halep ugyanakkor búcsúzott a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, akárcsak a férfiak között negyedik helyen kiemelt Alexander Zverev, aki szintén meglepetésre már a harmadik fordulóban kiesett.
  • Fotó: Associated Press
    Fotó: Associated Press
A német játékost szombaton a szebb napokat látott, 29 éves lett Ernests Gulbis búcsúztatta, aki a világranglista 138. helyezettjeként most a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára. Hat éve ő az első játékos, aki a kvalifikációból indulva eljut a nyolcaddöntőig Londonban. A férfiak versenyében a 17-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal a harmadik fordulóban az ausztrál Alex De Minaur ellen diadalmaskodott 2 óra 4 perc alatt, és ezzel egyben eldőlt, hogy a torna után is ő lesz a világelső.
A nőknél a tajvani Hszieh Szu-vej folytatta a meglepetések sorát: a világranglistán 48. távol-keleti teniszező a döntő szettben 3:5-ről fordítva, saját adogatásánál mérkőzéslabdát hárítva győzedelmeskedett az egyszeres Grand Slam-győztes Simona Halep felett. Ezzel a női verseny első tíz kiemelt játékosából mindössze egy, a cseh Karolina Pliskova maradt versenyben.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-09 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-09: Sport - :

Öt csapat, tizenhat győzelem (Kosárlabda, utánpótlás)

Az elmúlt hét folyamán is folytatódott Mangalián a kosárlabda-fesztivál, ám ezúttal a mini, azaz az U12-es korosztályú gyerekek pattogtatták, kergették a labdát. Akárcsak egy héttel ezelőtt, most sem rangsorolták a csapatokat, a hangsúly a tapasztalatszerzésen, a játék örömén, és miért ne, a szórakozáson volt. Megyénket összesen öt – két lány- és három fiú- – csapat képviselte a tengerparti eseményen, a legtöbb győzelmet – szám szerint nyolcat – pedig a Sepsi ISK-s lányok zsebelték be.
2018-07-09: Sport - :

Szlovák győzelem a 2. szakaszon (Kerékpározás, Tour de France)

Peter Sagan volt a leggyorsabb a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második szakaszán vasárnap, és az összetettben élen állónak járó sárga trikót is átvette.