SportvilágNegyedik hely Rotterdamban

2018. július 9., hétfő, Sport

Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott 9–9-es döntetlent játszott az olimpiai ezüstérmes olaszokkal, és így a negyedik helyen zárta a rotterdami Spido Kupát. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese szerdán 10–6-ra maradt alul az Eb-második hollandokkal, csütörtökön pedig 17–9-re az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal szemben.

  •  Fotó: waterpolo.hu
    Fotó: waterpolo.hu

Ötödik lett a magyar női hetesrögbi-válogatott
A magyar női hetesrögbi-válogatott az ötödik helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságot, miután annak második tornáján házigazdaként két győzelemmel és négy vereséggel a hatodik lett Szegeden. A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyarok a B csoportban kikaptak a finnektől (5–15) és az ukránoktól (5–29), viszont legyőzték az izraelieket (17–7), és a második helyen végeztek. Miután a negyeddöntőben súlyos vereséget szenvedtek a hollandoktól (5–57), így az 5–8. helyért folytathatták a küzdelmet, ahol előbb sikerült visszavágniuk a finneknek (19–17), majd zárásként a csehekkel (0–24) szemben maradtak alul. A 12 csapatos Trophy Eb végeredménye két torna összesítése után alakult ki, a magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint az együttes az ötödik helyen végzett, miként két héttel ezelőtt az Eb első, dniprói viadalán is.

 

158 millió dolláros szerződés
Öt évre 158 millió dolláros szerződést kötött Devin Booker az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt Phoenix Suns csapatával. A 21 esztendős sztár az elmúlt három idényben szenzációsan játszott a Phoenixben, átlag 19.8 pontot dobott, sőt, ez a mutató az előző évadban 24.9 pontra ugrott. A februári All Star-gálán ő volt a legjobb hárompontos-értékesítő. Az eddigi legnagyszerűbb mérkőzését 2017. március 24-én játszotta, amikor is Bostonban kereken 70 pontot ért el – ez a bravúr előtte csak öt kosarasnak sikerült az NBA történelmében.

 

Korábban rajtol a 2019-es szezon
Az ideinél minden valószínűség szerint egy héttel korábban indul a 2019-es Forma–1-es szezon, az Ausztrál Nagydíj szervezői ugyanis megerősítették, hogy március közepén rendeznék futamukat, erre pedig „már csak” a Motorsport Világtanácsnak kell rábólintania. Az ő beleegyezésük azonban már csak formaságnak tűnik, főleg annak fényében, hogy a szervezők egy ideje már inkább ezt az időpontot részesítik előnyben, így ugyanis több „ütközést” is elkerülnek. Ilyen például a népszerű Moomba Fesztivállal és az új ausztrál futballszezon első meccsnapjával való időpontütközést. A szervezők számára feltehetően ez jelentette a legfőbb motivációt, az előző két évben ugyanis ugyanakkor rendezték a nagydíjat, mint az ország legnépszerűbb sporteseményének nyitófordulóját.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2018-07-09: Sport - :

Szlovák győzelem a 2. szakaszon (Kerékpározás, Tour de France)

Peter Sagan volt a leggyorsabb a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második szakaszán vasárnap, és az összetettben élen állónak járó sárga trikót is átvette.
2018-07-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Angol nyelvi bibliatábor
Ingyenes, intenzív nyelvtanulási lehetőséget biztosítanak a Bibliából vett szövegek felhasználásával, angol nyelvtanár vezetésével Sepsiszentgyörgyön a Károlyi Gáspár Alapítvány székhelyén (Málik József utca 6. szám) július 16. és 20. között 12 év feletti gyermekeknek: listening, reading, writing, speaking.