Labdarúgás, világbajnokságSajátos klubpárharc lesz a francia–belga elődöntő

2018. július 10., kedd, Sport

Naponta egymásért küzdenek, a világbajokságon azonban egymás ellen szállnak harcba válogatottjukkal. Ma Franciaország–Belgium, holnap Horvátország–Anglia elődöntőt rendeznek az oroszországi vb-n. Mindkét mérkőzést 21 órától játsszák.

  • Fotó: FIFA
    Fotó: FIFA

Franciaország és Belgium a 74. alkalommal találkozik egymással, a gallok senki ellen nem játszottak ennyi mérkőzést. Érdekesség, hogy jelenleg a belgák állnak jobban, hiszen eddigi meccseikből 30-szor tudtak nyerni, és 19 döntetlen mellett 24 alkalommal szenvedtek vereséget. Ugyanakkor a franciákhoz fűződik Belgium legsúlyosabb veresége, 1984-ben az Európa-bajnokságon a Michel Platini vezette csapat 5–0-ra verte ellenfelét a csoportkörben. A másik meccsen Horvátország és Anglia nyolcadik alkalommal találkozik, de először világbajnokságon. Korábban 2008-ban az Európa-bajnokság és 2010-ben a világbajnokság selejtezőjében is találkoztak, és azoknak a párharcoknak az eredményeként Angliának nem sikerült kvalifikálni 2008-ban az Eb-re, míg Horvátország kihagyta 2010-ben a világbajnokságot.

Mindkét párharcban lesznek klubtársak, akik a hétköznapokban együtt harcolnak, most viszont farkasszemet néznek egymással.

Amíg az angol–horváton csak Dejan Lovren találkozhat a liverpooli csapattársaival, Trent Alexander-Arnolddal és Jordan Hendersonnal, addig a túloldalon hat olyan klub is van, melynek játékosai összecsaphatnak. A Chelsea-től négy játékos érdekelt az elődöntőben, a belga oldalon Thibaut Courtois és Eden Hazard, a másik oldalon Olivier Giroud és N’Golo Kanté. A Tottenhamben három belga, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld és Mousa Dembélé játszik Hugo Llorissal egyetemben, míg a Monaco egy belga, Youri Tielemans révén képviselteti magát két franciával, Thomas Lemarral és Djibril Sidibével szemben. A barcelonai párharc döntetlen, Samuel Umtiti és Ousmane Dembélé miatt, míg a manchesteri „meccseket” mindkét esetben a belgák nyerik. A Cityben Vincent Kompany és Kevin De Bruyne készül együtt Benjamin Mendyvel, míg a város vörös felében Romelu Lukaku és Marouane Fellaini küzd együtt Paul Pogbával a közös sikerekért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2018-07-10: Sport - :

Molnár Ede ötödik Törökországban (Hegyikerékpározás)

Az egy héttel korábban Újvidéken elért negyedik helyezés után a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede a román válogatott tagjaként július 7-én Törökországban versenyzett, ahol az Ankara MTB Cup nemzetközi hegyikerékpáros viadalon ötödik helyen zárt.
2018-07-10: Magazin - :

Szarvas Andrea Magyarország szépe

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna Televízió és a Duna World csatorna vasárnap este élőben sugározta. A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.