Bogrács Fesztivál Borszéken

2018. július 10., kedd, Magazin
A Borszék fürdővárosban rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet az a multikulturális művészeti fesztivál, amely július 13. és 15. között zajlik. A szervezők közlése szerint Borszékfürdőt sporton és kulturális tevékenységeken keresztül fedezhetik fel az érdeklődők, valamint egy gasztronómiai maraton révén, amelyen tíz kisebbség meghívottja vesz részt.
A Secvente Egyesület és a Papa la Sanyi gasztronómiai brand szervezésében létrejött projekt célja felhívni a figyelmet a Borszék fürdővárosban rejlő lehetőségekre. A szervezők remélik, hogy a fesztivál vonzza a kulturális kincseket becsülő, valamint a helyi, egészséges konyha iránt érdeklődő vendégeket.  „Hiszünk abban, hogy Borszék újra elfoglalhatja méltó helyét az országos és európai gyógyturizmusban, megőrizve és megbecsülve azt a sokszínűséget, amely a település kultúráját és örökségét jellemzi” – jelentette ki Dan Burlac filmproducer, a Secvente Egyesület elnöke. A Borszék Bogrács Fesztivál kínálatában szerepelnek magyar, román és roma néptánc- és népzeneműhelyek, lesz hagyományos termékek vására, de ki lehet próbálni népművészeti foglalkozásokat és roma mesterségeket is. A koncerteken fellép Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartetet, valamint a Timpuri Noi, a Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintila és a Nightlosers. A fesztiválon különböző sporttevékenységeket is biztosítanak a szervezők, és neves romániai sportolókkal népszerűsítik a testmozgást és az egészséges életmódot.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 44
szavazógép
2018-07-10: Magazin - :

Szarvas Andrea Magyarország szépe

Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna Televízió és a Duna World csatorna vasárnap este élőben sugározta. A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.
2018-07-10: Magazin - :

Aranykincsek Szegeden

A Román Nemzeti Múzeum aranykincseiből nyílik kiállítás Szegeden, a szinte felbecsülhetetlen értékű kollekció vasárnap délután érkezett meg a Tisza-parti városba – közölte a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.