A háromszéki RMDSZ segít

2018. július 10., kedd, Közélet
Az RMDSZ háromszéki szervezete tegnap közleményben jelentette be, hogy 5–5 ezer lejjel hozzájárul a Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere ellen a székely zászló kitűzése, majd levételének megtagadása miatt kirótt tetemes bírság kifizetéséhez.
Előbbire a marosvásárhelyi ítélőtábla 42 642 lej bírságot rótt ki, amiért korábban Szováta polgármestereként nem távolította el a hivatal épületéről a székely zászlót. Csíkszereda polgármesterét 75 130 lej kifizetésére kötelezte a Hargita megyei törvényszék amiatt, hogy nem távolította el azonnal a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti, köztéren elhelyezett zászlórúdról a jogerős bírósági döntés ellenére. Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke közölte: a székely zászló nemcsak egy település vagy politikus ügye, hanem az egész Székelyföldé, ezért szolidaritást vállalnak Péter Ferenccel és Ráduly Róbert Kálmánnal. A Magyar Polgári Párt (MPP) közölte: gyűjtést szervez az MPP színeiben megválasztott polgármesterek körében. Három erdélyi település önkormányzata szombaton jelentette be, hogy részt vállal a két bírság kifizetéséből: Szováta 10 ezer lejjel, Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda 7–7 ezer lejjel járul hozzá a törlesztéshez. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-10: Közélet - :

Tiltakoznak a volt politikai foglyok

A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szervezete Puskás Attila alelnök által aláírt, Beke István és Szőcs Zoltán igazságtalan elítélése okán kiadott tiltakozást juttatott el szerkesztőségünkbe.
2018-07-10: A múlt hét - Kuti János:

A törvény /telenség/ szigora

Politikusok, parlamenti képviselők azon sírdogálnak, hogy nálunk nem lehet új törvényeket alkotni, mert ha egyet meg is szavaz a parlament, akkor elkezdődik annak kálváriája, az elnöki palotától a nép ügyvédjén át az alkotmánybíróságig, majd vissza, az idők és a parlamenti ciklus végezetéig. De szerencsére vannak olyan jogszabály-kezdeményezések, amelyeket még meg sem szavaznak, és máris alkalmazhatóak.