Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál Kézdivásárhelyen

2018. július 10., kedd, Közélet
A múlt hét végén, péntektől vasárnapig tartották meg Kézdivásárhelyen a 18. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált, melynek keretében ünnepelték meg a Tanulók Klubja fúvószenekara megalakulásának 25. évfordulóját. A jelenleg ötvenöt tagú zenekart immár negyed évszázada Gyergyai Barna karnagy vezényeli nagy lelkesedéssel és szakmai tudással. Évente mintegy ötven fellépésük van, ami nem kicsi teljesítmény.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
A szeszélyes időjárás csak pénteken  kedvezett a rendezvénynek – amikor a Millennium parkban, a Manócska Napközi Otthon szomszédságában és a sportcsarnok előtti téren szolgáltattak térzenét –,  szombaton az eső miatt elmaradtak a délutáni fellépések, a sportcsarnok előtt pedig késéssel kezdődött a program, vasárnap meg a sportlétesítményben léptek fel a fúvósok és mazsorettek.
Pénteken a sportcsarnok előtti téren közismert indulók, közkedvelt népdalok, híres slágerek szólaltak meg a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja fúvószenekara, valamint meghívottjaik előadásában. Ekkor a térzenei koncertek és a fúvós menetzene mellett a nap fénypontját a zenekarok közös örömzenélése jelentette, a Tanulók Klubja zenekara mellett Réty (karmester Maksai József), Barátos (Szánthó Zsombor), Uzon (Lázár Pál László), Tótkomlós (Forró Gyula) és Mezőhegyes (Krcsméri Tibor) képviselői közösen dobogtatták meg a nézők szívét a Szamosmenti és Fejérváry-indulókkal. A fesztivál három napján a felsoroltakon kívül Zágon (karmester Musát Gyula), a pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar (Bókai Zoltán), Komárom (karmester: Szabó Ferenc) és a helyi Molnár Józsiás-iskola zenekara koncertezett. Ugyanakkor a fúvósok mellett a kézdivásárhelyi (koreográfus Kis Katalin), a zágoni (Horváth Zita) és a mezőhegyesi (Paulikné Szabó Ildikó) mazsorettcsoportok léptek fel. A rendezvényt záró utcabált a kedvezőtlen időjárás miatt a sportcsarnokban tartották meg.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-10: A múlt hét - Kuti János:

A törvény /telenség/ szigora

Politikusok, parlamenti képviselők azon sírdogálnak, hogy nálunk nem lehet új törvényeket alkotni, mert ha egyet meg is szavaz a parlament, akkor elkezdődik annak kálváriája, az elnöki palotától a nép ügyvédjén át az alkotmánybíróságig, majd vissza, az idők és a parlamenti ciklus végezetéig. De szerencsére vannak olyan jogszabály-kezdeményezések, amelyeket még meg sem szavaznak, és máris alkalmazhatóak.
2018-07-10: Közélet - Fekete Réka:

A reál osztályok vezetnek (Kilencedikes felvételi)

A tegnapi számítógépes elosztás alapján Háromszéken minden felvételiző bejutott a kilencedikes felvételin, a százharmincnyolc üresen maradt helyre szeptemberben azok jelentkezhetnek, akik az első szakaszban nem iratkoztak és azok, akiknek még pótvizsgázniuk kell ahhoz, hogy a nyolcadik osztályt lezártnak tekintsék.