Kilencedikes felvételiA reál osztályok vezetnek

2018. július 10., kedd, Közélet
A tegnapi számítógépes elosztás alapján Háromszéken minden felvételiző bejutott a kilencedikes felvételin, a százharmincnyolc üresen maradt helyre szeptemberben azok jelentkezhetnek, akik az első szakaszban nem iratkoztak és azok, akiknek még pótvizsgázniuk kell ahhoz, hogy a nyolcadik osztályt lezártnak tekintsék.
  • A Puskás Tivadar Szakközépiskolában is maradtak üres helyek. Fotó: Albert Levente
    A Puskás Tivadar Szakközépiskolában is maradtak üres helyek. Fotó: Albert Levente
Az utolsó be­jutó általánosának alapján a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium és a Székely Mikó Kollégium matematika–informatika és matematika–informatika–angol osztályába jelentkezőknek a legnagyobb a médiája, ahol a legkisebb általános 8,36. Az elméleti oktatásban majdnem minden hely betelt, egyes osztályokba itt is be lehetett jutni alacsony médiával, a megye tizenöt osztályába pedig ötös alatti felvételi eredményt jegyeztek, többségében szakközépiskolákban.
A legtöbb hely, huszonegy a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola román tannyelvű kereskedelmi osztályában maradt üresen, húsz hely betöltetlen a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola magyar mechanika szakán, az elméleti oktatásban a baróti Baróti Szabó Dávid Középiskola magyar természettudományi osztálya a listavezető az üres helyek (18) szempontjából.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-10: Közélet - Iochom István:

Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál Kézdivásárhelyen

A múlt hét végén, péntektől vasárnapig tartották meg Kézdivásárhelyen a 18. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált, melynek keretében ünnepelték meg a Tanulók Klubja fúvószenekara megalakulásának 25. évfordulóját. A jelenleg ötvenöt tagú zenekart immár negyed évszázada Gyergyai Barna karnagy vezényeli nagy lelkesedéssel és szakmai tudással. Évente mintegy ötven fellépésük van, ami nem kicsi teljesítmény.
2018-07-10: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Horgászokra emlékeztek a Rétyi-tónál

Különleges az a faragott emlékjel, amelyet a megyei sporthorgász és vadászegyesület, valamint a rétyi horgászklub állított a Rétyi-tó keleti partján lévő horgásztanya mellett azoknak az 1978 után elhunyt tagoknak, akik tevékenységükkel előre vitték a horgászegyesületet.