Horgászokra emlékeztek a Rétyi-tónál

2018. július 10., kedd, Közélet
Különleges az a faragott emlékjel, amelyet a megyei sporthorgász és vadászegyesület, valamint a rétyi horgászklub állított a Rétyi-tó keleti partján lévő horgásztanya mellett azoknak az 1978 után elhunyt tagoknak, akik tevékenységükkel előre vitték a horgászegyesületet.
  • Emlékezők a rétyi horgászkopjájánál. Fotó: Deák Botond
    Emlékezők a rétyi horgászkopjájánál. Fotó: Deák Botond
Az avatóünnepségre összegyűlt családtagokat Moldován Mihály helyi szervező köszöntötte. László Béla, az egyesület vezetője elmondta, hogy az ilyen jellegű megemlékezés hagyománnyá nőtte ki magát a környező országokban, hiszen nemcsak a horgászat, hanem a vadászat is olyan tevékenység, amely tudást, gyakorlatot, fegyelmezett magatartást és szenvedélyt követel művelőitől. Arra kérte a kezdeményezőket, folytassák az emlékállítást, a sepsiszentgyörgyi Erős-oldal közeli lőtér térségében egy közös, csoportos kopjafás emlékhely létesítését tervezik. A rétyi horgászklub emlékkopjája kapcsán Pál Gyula, Csángó Sándor, Áros András, Fejes Árpád, Máthé Barna György, Sánta Géza, Kelemen András, Lukács József, Oláh Badi Jenő és Poiana Gheorghe Adrian klubtagok nevét sorolták fel, Deák Botond rétyi református lelkipásztor mondott avatóbeszédet.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-10: Közélet - Fekete Réka:

A reál osztályok vezetnek (Kilencedikes felvételi)

A tegnapi számítógépes elosztás alapján Háromszéken minden felvételiző bejutott a kilencedikes felvételin, a százharmincnyolc üresen maradt helyre szeptemberben azok jelentkezhetnek, akik az első szakaszban nem iratkoztak és azok, akiknek még pótvizsgázniuk kell ahhoz, hogy a nyolcadik osztályt lezártnak tekintsék.
2018-07-10: Közélet - Nagy D. István:

Halasztottak forgalomügyben

Elmaradt a vita és a döntéshozatal Sepsiszentgyörgy városi képviselő-testületének pénteki rendkívüli ülésén a lakossági kezdeményezésként indult forgalomátalakítás kérdésében.