Halasztottak forgalomügyben

2018. július 10., kedd, Közélet
Elmaradt a vita és a döntéshozatal Sepsiszentgyörgy városi képviselő-testületének pénteki rendkívüli ülésén a lakossági kezdeményezésként indult forgalomátalakítás kérdésében.
  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente
A tanácstagok a vonatkozó határozattervezet elhalasztása mellett döntöttek, mivel az ülésen senki sem jelent meg a kezdeményezők részéről, így nem volt, aki szavazásra felterjessze. A tervezetet, mely a Gábor Áron utca teljes, illetve a Váradi József utca és az 1918. december. 1. sugárút részleges kétirányúsítását, valamint a Szent György téren körforgalom kialakítását írná elő, a Civil Hang nevű Facebook-csoport képviselői kezdeményezték, több mint három és fél ezer támogató lakossági aláírás birtokában.
Mint ismert, a lakossági észrevételek nyomán az önkormányzat forgalmi tanulmányt is megrendelt egy bukaresti szakvállalattól, amely alapján forgalmi modellezésre is sor került. Az önkormányzat ezt követően jelezte, kevés az esély arra, hogy jóváhagyják a lakossági elképzelést, mivel az nem eredményezné a kezdeményezők által hangoztatott javulást – elhanyagolható mértékben javulna a haladási sebesség (kevesebb mint óránkénti 10 kilométerrel), viszont számottevően megnövekedne a várakozási idő (nagyjából negyven százalékkal), és ezáltal a káros­anyag-kibocsátás.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-10: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Horgászokra emlékeztek a Rétyi-tónál

Különleges az a faragott emlékjel, amelyet a megyei sporthorgász és vadászegyesület, valamint a rétyi horgászklub állított a Rétyi-tó keleti partján lévő horgásztanya mellett azoknak az 1978 után elhunyt tagoknak, akik tevékenységükkel előre vitték a horgászegyesületet.
2018-07-10: Belföld - :

Elutasították

A képviselőház jogi bizottsága elutasította Klaus Iohannis államfő kérelmét, hogy tárgyalják újra a bírák és ügyészek jogállásáról szóló, 2004/303-as törvény módosítását.