Băsescu emlékeztet

2018. július 10., kedd, Belföld
Traian Băsescu azt írta Facebook-oldalán, hogy Klaus Iohannis helyesen döntött, amikor betartotta az alkotmánybíróság határozatát Laura Codruţa Kövesivel kapcsolatban, azonban hozzátette, várja annak az alkotmánybírósági határozatnak a gyakorlatba ültetését is, amely által érvényesítették a parlament 300 fősre csökkentéséről kiírt 2009-es népszavazás eredményét.
  • Traian Băsescu, Fotó: b1.ro
    Traian Băsescu, Fotó: b1.ro
Erre reagálva Liviu Dragnea képviselőházi elnök kijelentette, „nincsenek nagy fenntartásaim egy 300 fős parlament kialakításával kapcsolatban, ellenkezőleg. (...) Több kollégával tárgyaltam az Európai Unió tagországaiban az egykamarás vagy kétkamarás rendszerről, és abszolút mindenki azt mondta nekem, hogy a kétkamarás rendszer sokkal hatékonyabb a demokrácia, a demokratikus vita szempontjából. De a honatyák számát illetően én is támogatnám a közvetlenül a jelöltre történő szavazást. Ma nem akarok erről vitát kezdeményezni, azonban nincs lezárva a téma. (...) Még fogunk erről beszélni” – nyilatkozta Dragnea a parlamentben.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-10: Belföld - :

Elutasították

A képviselőház jogi bizottsága elutasította Klaus Iohannis államfő kérelmét, hogy tárgyalják újra a bírák és ügyészek jogállásáról szóló, 2004/303-as törvény módosítását.
2018-07-10: Belföld - :

Felmelegszik

Országszerte felmelegedés várható a következő napokban, a csúcshőmérséklet eléri, helyenként meghaladja a 30 Celsius-fokot.