SporttáncEzüstérmet szerzett a világbajnokságon a Z Dance

2018. július 11., szerda, Sport
A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Z Dance táncszakosztálya július 1–8. között a Kanadában nyolcadik alkalommal megszervezett Dance World Cup világbajnokságon versenyzett, ahol története eddigi legmagasabb pontszámával a dobogó második fokára állhatott, és a háromszéki csapat táncát beválasztották a harminc legjobb produkció közé.
A Québec melletti Mont-Tremblant-ban rendezett eseményen 27 ország több mint nyolcezer táncosa tette próbára magát, a Z Dance pedig a Stinghe Szófia, Cojocaru Kriszta Aderienn és Brandabura Ingrid összetételű együttessel vett részt, miután tavaly novemberben a bukaresti kvalifikációs versenyen kiharcolták az indulási jogot. A Sándor Lilla és Vass-Vitus Kinga irányította hármas a Variety of Styles duó, trió és kvartett kategóriában a tizenhárom év feletti korosztályban versenyzett, ahol 86,33 ponttal a második helyet érdemelte ki.
„Csapatunkkal július 1-jén érkeztünk Kanadába 24 órás utazás után. Mindennap közös foglalkozáson vettünk részt, ahol a lányok a világ legjobb koreográfusaitól tanulhattak különböző táncstílusokat. A kanadai verseny előtt egy hónappal a koreográfia hetven százalékát átdolgoztuk zenében és technikában egyaránt, így elértük az egyesületünk történetében az eddigi legmagasabb pontszámot világbajnokságon.
Táncosként életünk eddigi legnagyobb élménye volt, hiszen nagyon sokat tanulhattunk. Az emberek nyitottak, érdeklődőek, kedvesek és segítőkészek voltak, úgy szólítottak minket, hogy a kékek Erdélyből.
Köszönjük az Autoliv, a Bertis, a Depo, a Diopanprod, a Weekend, a Hortigála, a Gado, a Sky, a Kira, a Tricomserv és a szülők támogatását, illetve Bartók Ildikó segítségét, aki az egyesületi és fellépő ruháinkat készítette” – mondta Vass-Vitus Kinga. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ingyenes magyar állampolgársági ügyintézés
Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16 és 17.30 óra között Erdőfülében a kultúrotthonban, 18 és 19.30 között pedig Bardocon a polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket.
2018-07-11: Sport - :

Két vereség (Cselgáncs)

A céhes városbeli Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi sportolója, Balogh Hanna az elmúlt hétvégén a montenegrói Nikšićben vendégeskedett, ahol az U15-ös cselgáncs Balkán-bajnokságon lépett tatamira.