ÖkölvívásNem tudott nyerni Olaszországban

2018. július 11., szerda, Sport
A kovásznai Mezei Gabriella július 6-án Milánóban lépett szorítóba egy nemzetközi, hatmenetes ökölvívó-mérkőzésen a 35 éves olasz Vissia Trovato ellen. A hivatásos háromszéki bokszoló a pehelysúlyú-meccsen egy bírói döntés miatt technikai kiütéssel maradt alul az olasszal szemben.
  • Mezei Gabriella és olasz ellenfele
    Mezei Gabriella és olasz ellenfele
Sportolónk ellenfele három éve lépett a hivatásos ökölvívás világába, azóta tizenkét mérkőzésen tehette próbára magát, ezeket egy kivételével mind megnyerte, ötöt pedig kiütéssel zárt. A hétvégi győzelmével Trovato a pehelysúlyú-világranglista 11. helyére lépett, míg Mezei a harmatsúlyban az 59. Mezei szintén három éve bokszol, ez idő alatt 26 nemzetközi mérkőzésen harcolt, ezekből kilencet megnyert.
„Ez az összecsapás nem sikerült a legjobban Gabriella számára. Egy tapasztalt és erős ellenfél ellen lépett szorítóba, ahol két meneten keresztül szemmel láthatóan fölényben bokszolt, több ütést is bevitt, majd a harmadikban az olasz állon találta, épp akkor, amikor Mezei nem volt teljesen egyensúlyban, így térdre rogyott. Nem volt egy nagy ütés, Gabriella azonnal felállt, és folytatni tudta volna a meccset, viszont a bíró nem akarta tovább engedni a bunyót, pedig mondtuk neki, hogy jól érzi magát és képes bokszolni. Gyorsaságban és erőnlétben is jobb volt ellenfelénél, de a szerencse nem a mi oldalunkon állt. A vereség nem törte meg, így a jövőben is teljes erőbedobással dolgozik. Mezei szeptember 1-jén Dániában léphet szorítóba, de örülnénk, ha addig még lenne egy mérkőzése harmatsúlyban” – fogalmazott Pap Ferenc edző. A Székely Kobrák 24 éves ökölvívója idén három mérkőzést vívott, a brit Belinda Skinner felett pontozással diadalmaskodott, majd a svájci Pamela Tréand és a francia Licia Boudersa ellen pontozással veszített. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 52
szavazógép
2018-07-11: Sport - :

Két vereség (Cselgáncs)

A céhes városbeli Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi sportolója, Balogh Hanna az elmúlt hétvégén a montenegrói Nikšićben vendégeskedett, ahol az U15-ös cselgáncs Balkán-bajnokságon lépett tatamira.
2018-07-11: Magazin - :

II. Konrád német-római császár megtámadja Magyarországot (1030. július 11.)

1030. július 11-én lépett II. Konrád császár (ur. 1024–1039) seregével Magyarország földjére, miután a korábbi határincidensek ürügyén hadat üzent Szent Istvánnak (ur. 997–1038). A német uralkodó célja az alig megszilárdult királyság hűbéri alávetése volt, István azonban a felégetett föld taktikáját alkalmazva kimerítette ellenfelét, utóbb pedig területi engedményekre kényszerítette a megszégyenült Konrádot.