Megszüntetik a vakációs utalványokat?

2018. július 11., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Alig vezette be a kormány az állami alkalmazottak számára a vakációs utalványokat, máris a megszüntetésüket fontolgatja.
Egy korábban elfogadott sürgősségi rendelet, illetve az egységes bérezési törvény is arról rendelkezik, hogy a közalkalmazottak 2018. november 30-áig a munkaadó intézmény költségvetésének függvényében 1450 lej értékű vakációs utalványra jogosultak, amelyet csak Románia területén használhatnak fel. Idén már nagyon sok közalkalmazott kapott ilyen értékjegyet. Az Antena1 szerint azonban a kormány azt fontolgatja, hogy az utalványokat jövőre készpénzzel helyettesítse vakációs prémiumok formájában, az alkalmazottaknak utólag majd számlákkal kell igazolniuk, hogy az összeget üdülésre költötték. A turisztikai vállalkozások egy részének amúgy sem nyerte el a tetszését a vakációs utalványok bevezetése. „A szállodák nem szívesen fogadják az értékjegyeket, mert az elszámolásuk két-három hétbe kerül, és egyszázalékos járulékot is kell utána fizetniük” – nyilatkozta a Turisztikai Ügynökséges Országos Szövetségének alelnöke, Alin Burcea.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 22
szavazógép
2018-07-11: Pénz, piac, vállalkozás - :

Alulfizetettek vagyunk

Valamelyest csökkent az átlagkereset májusban, de nagyobb gond, hogy a romániai alkalmazottak háromnegyedének kisebb a nettó fizetése az átlagosnak tekintett 2704 lejnél (580 eurónál).
2018-07-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kézdivásárhelyi
NAGY ERIKA KATALIN
(szül. BRUNNER)
főkönyvelő
életének 75. évében hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2018. július 11-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóházból.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
10899