Támogatást nyújt az agrártárca

2018. július 11., szerda, Közélet
Segélyt folyósít a mezőgazdasági minisztérium a június végi, július eleji árvizek háromszéki károsultjainak. Bácsteleken, a leginkább érintett településen az elmúlt napokban húskonzerveket osztottak a bajba jutottaknak, hamarosan más támogatást is küld az agrártárca.
  • Bácsteleken víz alá került a kukoricások nagy része. A szerző felvétele
    Bácsteleken víz alá került a kukoricások nagy része. A szerző felvétele
Petre Daea agrárminiszter személyesen járt az árvíz sújtotta háromszéki településeken, saját szemével győződhetett meg a károk mértékéről. A látottak nyomán a tárcavezető az általa vezetett minisztérium révén kezdte meg a károsultak segítését. Ez eddig példa nélküli a mezőgazdasági minisztérium tevékenységében, dicséretes a hozzáállás – értékelte Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője. Az elmúlt hétvégén 2052 húskonzervet juttattak Bácstelekre, a gyorssegélyt 122 károsultnak osztották ki – számolt be az igazgató.
4720 kilogramm kukorica vetőmagot is kapnak a termés nélkül maradt gazdák. A mennyi­séget a birtokolt szántóterületek, az elpusztult kukoricaföld arányában osztják ki.
Valószínűleg jövő év tavaszán vethetik el a kukoricát, de ha idén kerül földbe a mag, van remény arra, hogy silókukoricát takarítsanak be a gazdák – tudtuk meg Könczeitől. A mezőgazdasági igazgatóság lucernamagot is igényelt segítségként, hiszen nagy területeken pusztult el a víz alatt a fontos takarmánynövény. Visszajelzést eddig nem kaptak, így egyelőre nem vethetők újra a parcellák. A segítség még mindig nem késett el, a nyár végén még lehet vetni lucernát. Mindenképpen, dicséretet érdemel a minisztérium, személy szerint Petre Daea tárcavezető és Dumitru Daniel Botanoiu államtitkár is – fogalmazott az igazgató.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-11: Máról holnapra - Mózes László:

Cselszövők hatalma

Politikai ifjúsági magyar szervezetek nagy erővel mozgósítanak a holnapi kézdivásárhelyi tüntetésre, eközben számosan hangsúlyozzák: a székely terroristaperben öt-öt év szabadságvesztéssel sújtott Beke István és Szőcs Zoltán ítélete igazságtalan, egykori koncepciós perekre emlékeztető eljárás eredménye és politikai indíttatású.
2018-07-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Még dolgoznak az elárasztott gazdaságokban

Több mint egy héttel a pusztító áradás után, Márkosréten továbbra is tűzoltók dolgoznak, folyamatosan szivattyúzzák a vizet lakóházakból, gazdaságokból. Mint arról a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatott, tegnap délelőtt újabb három család ingatlanát sikerült felszabadítani, és ugyan még lesz munkájuk, már nincs sok elárasztott háztartás a településen.