Még dolgoznak az elárasztott gazdaságokban

2018. július 11., szerda, Közélet

Több mint egy héttel a pusztító áradás után, Márkosréten továbbra is tűzoltók dolgoznak, folyamatosan szivattyúzzák a vizet lakóházakból, gazdaságokból. Mint arról a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatott, tegnap délelőtt újabb három család ingatlanát sikerült felszabadítani, és ugyan még lesz munkájuk, már nincs sok elárasztott háztartás a településen.

Tolvaj Marius szóvivő szerint három márkosréti lakos továbbra sem térhetett vissza otthonába, közülük egy mozgássérült kórházban van az árvíz óta, ketten pedig rokonoknál tartózkodnak.
A katasztrófavédelmiek egyébként Bácsteleken is szolgálatra készek, megfigyelés alatt tartva a kritikus helyszíneket. Az utóbbi napok esőzései a térségben nem okoztak gondot – összegzett a szóvivő.
Nyáraspatakon, ahol a hétvégi csapadék miatt kilépett medréből a patak, elsodorva a településen belüli összeköttetést biztosító hidat, kormánypénzből építik újjá az átkelőt. Erről Mircea Dușa államtitkár nyilatkozott, aki a hét elején a miniszterelnök megbízásából tartott terepszemlét a helyszínen és részt vett a megyei katasztrófavédelmi bizottság kihelyezett ülésén is Hidvégen. Az államtitkár kifejtette, az illetékeseknek minél előbb össze­síteniük kell a károkat, s beterjeszteni azt a kormányhatározat-tervezetet, mely alapján a település a legrövidebb időn belül megkaphatja a helyreállításhoz szükséges összegeket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 769
szavazógép
2018-07-11: Közélet - Bokor Gábor:

Támogatást nyújt az agrártárca

Segélyt folyósít a mezőgazdasági minisztérium a június végi, július eleji árvizek háromszéki károsultjainak. Bácsteleken, a leginkább érintett településen az elmúlt napokban húskonzerveket osztottak a bajba jutottaknak, hamarosan más támogatást is küld az agrártárca.
2018-07-11: Közélet - Iochom István:

Táncos lábak és szorgos kezek

A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában a múlt héten hatodik alkalommal szervezték meg a Táncos lábak és szorgos kezek névre keresztelt ötnapos tábort elemi iskolások számára.