Táncos lábak és szorgos kezek

2018. július 11., szerda, Közélet
A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában a múlt héten hatodik alkalommal szervezték meg a Táncos lábak és szorgos kezek névre keresztelt ötnapos tábort elemi iskolások számára.
  • Táborzáró közös fotó. Mátyus Mónika felvétele
    Táborzáró közös fotó. Mátyus Mónika felvétele
A tábor résztvevői két csoportra osztva délelőtt néptáncot tanultak, ebédszünet után pedig kézműves-foglalkozásokon vettek részt, illetve fordítva. László Mária tanítónő, a tábor egyik főszervezője elmondta: megugrott a tábor népszerűsége, hiszen eddigi tapasztalatuk alapján negyven résztvevőre számítottak, de idén már 64 gyermeket kellett fogadniuk. Azt is elmondta, hogy kevés pénzből gazdálkodtak, ezért a kézműves-foglalkozásnál elsősorban újrahasznosítható anyagokból dolgoztak, és olyan munkákat készítettek a gyermekek, amiket a tábor után is használni tudnak, például poharakat festettek. Ennek a tábornak a fő célja az volt – hangsúlyozta László Mária –, hogy a gyermekekkel megszerettessék a néptáncot, a népi kultúrát, a kézműves-foglalkozás által pedig kibontakozzon a kreativitásuk, és nem utolsósorban, hogy az öt nap alatt jól érezzék magukat.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Még dolgoznak az elárasztott gazdaságokban

Több mint egy héttel a pusztító áradás után, Márkosréten továbbra is tűzoltók dolgoznak, folyamatosan szivattyúzzák a vizet lakóházakból, gazdaságokból. Mint arról a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatott, tegnap délelőtt újabb három család ingatlanát sikerült felszabadítani, és ugyan még lesz munkájuk, már nincs sok elárasztott háztartás a településen.
2018-07-11: Közélet - Iochom István:

Interkulturális gyermektábor Ozsdolán

A Gyulafehérvári Caritas július 9. és 13. között harmadik alkalommal szervezte meg interkulturális gyermektáborát Ozsdolán nyolcvan helybeli és kishilibi, elsősorban hátrányos helyzetű I–IV. osztályos kisiskolás számára.