Interkulturális gyermektábor Ozsdolán

2018. július 11., szerda, Közélet

A Gyulafehérvári Caritas július 9. és 13. között harmadik alkalommal szervezte meg interkulturális gyermektáborát Ozsdolán nyolcvan helybeli és kishilibi, elsősorban hátrányos helyzetű I–IV. osztályos kisiskolás számára.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Azért interkulturális tábor, mert a magyar és roma gyermekek együtt táboroznak. Péter Szabolcs, a Caritas munkatársa elmondta: minden tábornak más és más a témája, tematikája, az ideinek a különböző népek, nemzetek, országok megismerése. Mindegyik kiscsoport egy-egy országot képvisel. Hétfőn megfestették az illető ország zászlóját és egész héten érdekességekkel készülnek ezekről az országokról, pénteken, a tábor utolsó napján 15 órától pedig bemutatót tartanak a szülők jelenlétében, ahol a gyermekek beszámolnak, hogy mit tanultak a tábor ideje alatt ezekről az országokról. Naponta 10 és 15 óra között ügyességi vetélkedőket, nagycsoportos játékokat, kiscsoportos tevékenységet, kézműves-foglalkozásokat tartanak. A résztvevők tízórait is kapnak. Tegnap délelőtt éppen a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület vetített képes bemutatóját követhették a táborozók. A kedvezőtlen időjárás miatt a tevékenységek nem a Kun Kocsárd-iskola udvarán, hanem a sportcsarnokban zajlanak. Az ötnapos nappali tábor közös bográcsolással zárul.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1806
szavazógép
2018-07-11: Közélet - Iochom István:

Táncos lábak és szorgos kezek

A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskolában a múlt héten hatodik alkalommal szervezték meg a Táncos lábak és szorgos kezek névre keresztelt ötnapos tábort elemi iskolások számára.
2018-07-11: Közélet - :

Ivott, lebukott

Alaposan a pohár fenekére nézett, mielőtt autóba ült az a járművezető, akit Sepsikőröspatak területén állítottak meg a rendőrök tegnap hajnalban.