Kövesi mérlege

2018. július 11., szerda, Belföld
2013 májusa és 2018 júliusa között, amíg Laura Codruţa Kövesi volt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője, 37 közméltóság, köztük kilenc miniszter és volt miniszter, 21 képviselő és hat szenátor, valamint egy európai parlamenti képviselő ellen született jogerős ítélet a DNA által felgöngyölített korrupciós ügyekben – olvasható a volt főügyész tevékenységi jelentésében.
  • Forrás: Realitatea.net
    Forrás: Realitatea.net
A DNA honlapján közzétett dokumentum szerint a főügyész tevékenységének előterében állt többek között, hogy megvédje a korrupcióellenes ügyészeket mindenféle megfé­lemlítési kísérlettől. A dokumentum szerint a DNA tevékenységét a nemzetközi szervezetek is elismerik és a helyes gyakorlat példájaként emlegetik.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 50
szavazógép
2018-07-11: Belföld - :

Csökkentek Iohannis újraválasztási esélyei

Pártszimpátiáik alapján eltérően ítélik meg a román lapok cikkírói azt, hogy egy hónapos halogatás után Klaus Iohannis államfő végül felmentette tisztségéből a korrupcióellenes főügyészt, abban azonban egyetértenek, hogy ezzel csökkentek újraválasztási esélyei a jövő évi elnökválasztáson.
2018-07-11: Belföld - :

Normakontrollt kérnek

A Nemzeti Liberális Párt megtámadja az alkotmánybíróságon a képviselők hétfő esti döntését, amely szerint elutasítják Klaus Iohannis államfő kérelmét, hogy tárgyalják újra a bírák és ügyészek jogállásáról szóló, 2004/303-as törvény módosítását.