Női kosárlabda, Sepsi-SICMegújult csapat, régi célkitűzések

2018. július 11., szerda, Sport
A 2017–2018-as élvonalbeli idényben harmadik kupasikerét és harmadik bajnoki címét begyűjtő női kosárlabdacsapatunk, a Sepsi-SIC teljesen megújult kerettel vág neki a soron következő szezonnak – derült ki a sepsiszentgyörgyi klub kedd délutáni sajtótájékoztatóján. A korábbi együttesből mindössze Annemarie Gödri-Părău és Kovács Renáta maradt zöld-fehérben, hozzájuk csatlakozik két háromszéki, három romániai, két amerikai és egy-egy szlovák, brit, montenegrói és litván kosaraslány.
  • Kovács Renáta még egy évig a zöld-fehéreket erősíti. Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Kovács Renáta még egy évig a zöld-fehéreket erősíti. Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
Miklós Zoltán a megyeszékhelyi sportklub elnöke elmondta, hogy Zoran Mikes májusi újbóli szerződtetésével egy négyéves, sikeres ciklust zártak le, amiben a zöld-fehéreknek sikerült elvárásaikon felül teljesíteniük és a Sepsi-SIC a három bajnoki cím mellett ugyanennyi kupadiadalt hozott össze, továbbá az Európa-kupa legutóbbi kiírásában is tisztességesen helytállt. A sportvezető hozzátette: célkitűzéseiken a későbbiekben sem változtatnak, ám nagyobb hangsúlyt akarnak fektetnek az utánpótlás nevelésre és megpróbálnak megmaradni az ország legjobb csapatának úgy, hogy megvédik címüket mind a pontvadászatban, mind a kupasorozatban, míg nemzetközi porondon a legjobbjukat szeretnék nyújtani. Ez nem lesz könnyű – folytatta Miklós –, hiszen a csapat roppant nehéz csoportba kerül, ahol török és orosz ellenféllel kell megküzdenie. Ugyanakkor a klubelnök köszöntét fejezte ki a csapat egykori játékosainak, akik segítettek abban, hogy a Sepsi-SIC elérje céljait és büszke arra, hogy ők zöld-fehérben játszodtak.
 
Annemarie Gödri-Părău továbbra is a Sepsi-SIC csapatkapitánya. Fotó: Szigyártó Szabolcs
 
„A harmadik bajnoki cím megnyerése óta azon dolgozunk, hogy ismét egy ütőképes csapatot hozzunk össze, úgy, hogy mindenki elvárásának megfeleljünk. Négy sikeres esztendő után elérkezett az idő, amikor változásra volt szüksége a Sepsi-SIC-nek, így a következő idénynek egy teljesen új gárdával vágunk neki – jelentette ki határozottan és bizakodóan Rusz István, a zöld-fehérek menedzsere. Az előző szezonbeli együttesből csak Annemarie Gödri-Părău és Kovács Renáta játékára számít Zoran Mikes edző, aki a továbbiakban két háromszéki lány trénere is lesz. A szentgyörgyi Jankó Edit (18 éves, 171 cm magas) a Sepsi ISK alakulatától, míg a kézdivásárhelyi Demeter Nóra (20 éves, 187 cm magas) a PEAC-Pécstől igazolt a SIC-hez. A romániai játékosok sorát a Kolozsvári U egykori kosarasa, Ioana Ghizilă (21 éves, 173 cm), a többéves franciaországi légióskodásból hazatérő Anca Șipoș (32 éves, 184 cm) és az Alexandriától átszegődött Viorela (Rus) Voicu (31 éves, 190 cm) egészíti ki. A továbbiakban zöld-fehérben fog játszani az amerikai Kristina Higgins (24 éves, 196 cm), aki a Brassói Olimpia kosarasaként többször tört borsot a háromszéki játékosok orra alá. Csapatunknak sikerült leszerződtetnie a legutóbbi idényben a Szatmárnémeti VSK sorait erősítő litván Marina Solopovát (28 éves, 182 cm), illetve az Aradi ICIM együttesénél is megfordult, ám most a spanyol bajnokságból érkező montenegrói Jovana Pašićot (26 éves, 180 cm). Beállósként érkezik hozzánk a brit Dominique Allen (28 éves, 192 cm), aki már hat ország pontvadászatában is kipróbálta magát, továbbá a görög Niki Lefkadas alakulatától jön az amerikaiak nagy reménysége, Payton Whitted (23 éves, 190 cm), s egykori Európa-kupabéli ellenfelünktől, a Pieštanské Cajky csapatától érkezik a szlovákiai magyar, Angelika Slamová (24 éves, 173 cm).
 
Peyton Whitted (25). Fotó: centredaily.com
 
Újságírói kérdésre válaszolva, Rusz elárulta, hogy jövő februárban – miután befejeződik az ausztrál bajnokság – újra Sepsiszentgyörgyre hoznák Carley Mijovicot, aki a jócskán kivette részét a Sepsi-SIC harmadik bajnoki sikeréből. A menedzser még azt is elmondta, amennyiben költségvetésük megengedi nem zárkóznak el további igazolásoktól sem.
 
Új szakosztály a Sepsi-SIC-nél
A keddi sajtótájékoztató jó ürügyet szolgáltatott arra is, hogy Miklós Zoltán bejelentse, új szakosztállyal bővül a Sepsi-SIC. A sportvezető elmondása szerint a nemrégiben az asztalitenisz Szuperligából kiesett és megszűnt Electrica csapatát veszik át és elképzeléseiknek megfelelően, lentről építkezve, két év alatt szeretnének visszajutni a romániai pingpong élvonalába.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-11 15:05
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 52
szavazógép
2018-07-11: Belföld - :

Ezt is megtámadta

Alkotmányossági kifogást emelt tegnap Klaus Iohannis államfő a büntetőeljárási törvénykönyv módosításai, illetve az igazságszolgáltatás megszervezéséről szóló, 2004/304-es törvényt módosító jogszabály ellen. Iohan­nis levelet intézett a testület elnökéhez, Valer Dorneanuhoz, kérve: a Velencei Bizottság véleményezésének közzététele utáni időpontot jelöljenek ki indítványa megtárgyalására.
2018-07-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Évadzáró
A kovásznai Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és a Fábián Ernő Népfőiskola közös évadzáró rendezvényét július 13-án, pénteken 17 órától tartják a városi művelődési ház Ignácz Rózsa Termében. Ez alkalommal Böszörményi Zoltán költő, író, szerkesztő Kényszerleszállás Shannonban című kötetét, valamint Mandics György tanár, költő, író A kör négyszögesítése című kötetét mutatják be a szerzők. Közreműködnek Kiss Eszter és Vatány Bíborka diákok. A rendezvény rövid, kötetlen beszélgetéssel folytatódik.