Incitato művésztábor Bálványosfürdőn

2018. július 12., csütörtök, Közélet
Bálványosfürdőn zajlik a 26. Incitato művésztábor, amelynek idei témája a Vándorló/Kóborló.Huszonegy művész vesz részt, rajtuk kívül négy művészpalánta is jelen van. Az alkotók majdnem mind visszatérő művészek, az újonc Ferencz Ernő csíkszeredai származású, jelenleg Magyarországon élő szobrász, aki igaz, hogy ebben a táborban most vesz részt először, de a négycsillagos Bálványos Resort Szálloda tulajdonosai által szervezett alkotótáborban tavaly már jelen volt.
  • Tomos Tünde táborvezető. A szerző felvétele
    Tomos Tünde táborvezető. A szerző felvétele
A művészek munkáikon az utolsó simításokat végzik, hiszen alkotásaik szombaton kerülnek fel a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermének a falaira, ahol vasárnap délben Deák Ferenc magyartanár, műkritikus megnyitja a 26. Incitato-tárlatot.
Tomos Tünde, a tábor művészeti vezetője elmondása szerint minden alkotó a megadott témát úgy jeleníti meg, ahogyan azt jónak látja, mivel nem szab határt az alkotó számára, mindenki sajátos módon örökíti meg a vándor, illetve kóbor lovat. A táborban a grafikusok és festők vannak többségben. Ottjártunkkor az alkotók humorosan azt is megjegyezték, hogy az Incitato-táborban több medvét láttak, mint lovat.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-12 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-12: Közélet - :

Színes műsor a Székely Vágtán

Az előttünk álló hétvégén tartják a Székely Vágtát az Eresztevény fölötti Órisápince-tetőn. A hagyományos futamokon kívül a műsort számos kísérő lovas program tarkítja. Ezeken főképp a térség lovas egyesületei vesznek részt. Lesz lovas színdarab, tüzes show, operettest, visszatér a díjugratás, emellett lovas­íjász-bemutató és fogathajtás is szerepel a programban – hívják fel a figyelmet a szervezők.
2018-07-12: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Országúti döbbenet

Hétköznap délután az országúton. Tűző napsütés, mindenki száguld, mindenki ideges, lámpázik, ha elébe vágnak, ha valamiért nem tud haladni, előzni, amikor már rég ott kellene lennie, ahová elindult, ahol fontos dolga van... Én is nyomom a gázt, amennyire csak tudom, mégis elhagynak többen is, aztán beérem őket, és haladunk egymás után libasorban, pedig nem vagyunk helységben, és nyílegyenes az út. Mi a franc van, miért nem előznek, nem hiszem el, hogy ennyire lassú elöl az a kamion, pedig nem is hegyre megyünk… A hátam mögött is egyre hosszabb a sor, a fenébe, soha nem fogok odaérni...