Folytatja a harcot

2018. július 12., csütörtök, Belföld
A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlege tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a volt korrupcióellenes főügyész a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság nagyszebeni ügyosztályánál folytathatja tevékenységét, de Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálata keretében tevékenykedik a továbbiakban Laura Codruţa Kövesi.
  • Fotó: Adevarul
    Fotó: Adevarul
A legfőbb ügyészség közleménye értelmében a volt korrupcióellenes főügyész többek között az Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetéséért felel majd. Kövesi megbízatását eddigi tapasztalata indokolja – mutat rá a közlemény, amelynek értelmében a 2016–2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetése mellett a korrupció visszaszorítását célzó tervek aktualizálása, illetve az ügyészségek ágazati stratégiáinak kidolgozása lesz a feladata.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-12 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-12: Belföld - :

Hírsaláta

CSÁBÍTJÁK KÖVESIT. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) ajtói nyitva állnak Laura Codruţa Kövesi előtt, amennyiben a volt korrupcióellenes főügyész úgy dönt, hogy belép a politikába – nyilatkozta Dan Barna. Az alakulat elnöke szerint Kövesi a korrupció elleni küzdelem egyik szimbóluma, és az MRSZ is minden erőforrását a jogállamiság támogatására próbálja felhasználni. Barna közölte, a volt főügyész válaszában méltányolta az alakulat támogatását, és azt mondta, mivel az elmúlt öt évben nem volt szabadságon, az elkövetkezőkben „kicsit visszavonul”, majd tárgyalnak még a témáról. Az MRSZ vezetője kifejtette, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy amennyiben Laura Codruţa Kövesi indulna a jövő évi elnökválasztáson, pártja támogassa őt. Hozzátette, az MRSZ-nek mindenféleképp lesz saját elnökjelöltje, és bár alakulata jól együtt tud működni Dacian Cioloş volt miniszterelnök Románia 100 platformjával is, egyelőre nem jutottak odáig, hogy választaniuk kellene Cioloş és Kövesi között. (Agerpres)
2018-07-12: Belföld - :

Stagnált az infláció

Stagnált júniusban az infláció, amely a májusival megegyező 5,4 százalék volt a tavalyi hatodik hónaphoz mérten – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet. Júniusban a nem élelmiszerek 7,82 százalékkal kerültek többe az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek 3,86 százalékkal drágultak, a szolgáltatások tarifái 2,58 százalékkal emelkedtek.