Stagnált az infláció

2018. július 12., csütörtök, Belföld
Stagnált júniusban az infláció, amely a májusival megegyező 5,4 százalék volt a tavalyi hatodik hónaphoz mérten – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet. Júniusban a nem élelmiszerek 7,82 százalékkal kerültek többe az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek 3,86 százalékkal drágultak, a szolgáltatások tarifái 2,58 százalékkal emelkedtek.
Az előző hónaphoz mérten a fogyasztói árak 0,02 százalékkal emelkedtek. Az elmúlt hónapokban a régióban kiugró ütemben emelkedett a romániai infláció, a májusi 5,4 százalék több mint ötéves csúcs volt. A központi bank az idén egész évre 3,6 százalékos inflációra számít, várakozásuk szerint ugyanis az év második felében mérséklődik a fogyasztói árak emelkedése.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-12 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-12: Belföld - :

Folytatja a harcot

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlege tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a volt korrupcióellenes főügyész a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság nagyszebeni ügyosztályánál folytathatja tevékenységét, de Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálata keretében tevékenykedik a továbbiakban Laura Codruţa Kövesi.
2018-07-12: Belföld - :

Ebben is segítenek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kilenc demokrácia-központjában is aktiválhatják jövő héttől kezdődően a magyar elektronikus személyazonosító igazolványaikat (eSzig) az erdélyi magyar állampolgárok.