Ebben is segítenek

2018. július 12., csütörtök, Belföld
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kilenc demokrácia-központjában is aktiválhatják jövő héttől kezdődően a magyar elektronikus személyazonosító igazolványaikat (eSzig) az erdélyi magyar állampolgárok.
Az új szolgáltatás az EMNT marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kolozsvári, nagybányai, nagyváradi és szatmárnémeti irodájában vehető igénybe. Az elektronikus személyazonosító igazolványokat továbbra is Magyarország kolozsvári és csíkszeredai főkonzulátusain lehet kérvényezni és átvenni. Az aktivált eSzig használata egyszerűsíti és ezáltal gyorsítja a hatósági személyazonosítást határátkelésnél, reptereken vagy más hatósági ügyintézésekben. Az erdélyi magyarok az elektronikus személyi igazolványukat az Európai Unión belül ugyanúgy használhatják, mint az útlevelet.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-12 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-12: Belföld - :

Stagnált az infláció

Stagnált júniusban az infláció, amely a májusival megegyező 5,4 százalék volt a tavalyi hatodik hónaphoz mérten – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet. Júniusban a nem élelmiszerek 7,82 százalékkal kerültek többe az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek 3,86 százalékkal drágultak, a szolgáltatások tarifái 2,58 százalékkal emelkedtek.
2018-07-12: Világfigyelő - :

Növekedik a tagállamok védelmi hozzájárulása (NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete)

Zajlik a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek tegnap délután Brüsszelben kezdődött csúcstalálkozója. A kétnapos értekezlet középpontjában a tagállamok védelmének és biztonságának fokozása, valamint az európai katonai mobilitás és a védelmi kiadások növelése áll, továbbá Macedóniát meghívták a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.