Semjén Zsolt: A nemzetiségeink mi magunk vagyunk

2018. július 12., csütörtök, Világfigyelő
A nemzetiségeink és a határon túli magyarok is mi vagyunk, együtt alkotva az egyetemes magyarságot – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzeti Levéltár Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállításának megnyitóján tegnap este Budapesten.
  • A Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállítás megnyitóján. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
    A Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállítás megnyitóján. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
„A magyarországi nemzetiségek egyszerre jelenítik meg anyanemzetüket, az egyetemes magyarságot, ugyanakkor azt a sajátos értéket is, amelyet magyarországi nemzetiségként egyedül ők képesek adni az anyanemzetnek, a magyarságnak és az emberiségnek. A magyarországi nemzetiségeket bemutató kiállításon saját magunknak mutatkozunk be, hiszen talán nincs is olyan, ma Magyarországon élő magyar, aki ősei között kutatva ne találna határon túli magyart és valamilyen nemzetiséget is” – mondotta Semjén Zsolt. Hozzátette: nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettesként egységben látja feladatát, hogy szolgálja a külhoni magyarságot és a magyarországi nemzetiségeket.
Szabó Csaba, a levéltár főigazgatója kijelentette: „Volt, amikor hívtuk a nemzetiségeket, volt, amikor hívatlanul jöttek, volt, hogy barátok lettünk, és volt, hogy asszimilálódtak, előfordult, hogy megsértettük a nemzetiségeinket, és az is, hogy ők nem értették meg, amit a haza kínált nekik, de együtt éltünk a bajban, és közösek voltak a sikereink is.”
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-12 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 45
szavazógép
2018-07-12: Világfigyelő - :

Növekedik a tagállamok védelmi hozzájárulása (NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete)

Zajlik a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek tegnap délután Brüsszelben kezdődött csúcstalálkozója. A kétnapos értekezlet középpontjában a tagállamok védelmének és biztonságának fokozása, valamint az európai katonai mobilitás és a védelmi kiadások növelése áll, továbbá Macedóniát meghívták a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.
2018-07-12: Világfigyelő - :

Megváltozott az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolata

Az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerint az amerikai–magyar kapcsolatok az elmúlt időkben „nem olyanok voltak, mint amilyennek lenniük kellett volna”.