Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Unikornis tábor Csernátonban

2018. július 14., szombat, Közélet

A középiskolás diákok Unikornis nyelvi olimpiájának országos szakaszát egyhetes tábor formájában szervezte meg ezen a héten, hétfőtől szombatig az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége és a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszéke az alsócsernátoni Kovács Vendégházban.

A Csernátonban negyedik alkalommal megszervezett táborban a verseny két internetes fordulóján legjobb eredményt elért négy háromfős csapat – Nagyváradról, Nagykárolyból, valamint két csapat Gyergyószentmiklósról – vesz részt. A tábori programot és a színházi foglalkozásokat Deme Róbert színművész, rendező irányítja, aki Ördög-Gyárfás Eszterrel, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége irodavezetőjével a táborvezetői teendőket is ellátja. A szakmai programot Kádár Edit, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszékének oktatója és csapata –Ambrus Dorottya, Iszlai Ede és Lakatos Aliz – biztosítják.
A versenyen kívül több nyelvészeti műhelyfoglalkozáson is részt vesznek a diákok és kísérőtanáraik, kézműves-foglalkozások és múzeumlátogatások, háromszéki kirándulás színesíti a programot, de szokás szerint a közös zenélés és éneklés sem marad el.
A nyelvi versenynek szerdán a Haszmann Pál Múzeum adott otthont. A versenyt szombaton értékelik ki, a díjakat stílusosan egy Unikornis-maszkban adják át ma Ördög-Gyárfás Lajos, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének ügyvezető elnöke jelenlé­tében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1141
szavazógép
2018-07-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Szünidő egyházi berkekben

Állati küldetés címmel zajlott a napokban az a sokoldalú foglalkozás, melyen óvodások, kisiskolások és konfirmandusok is részt vettek Sepsiszentgyörgyön a Belvárosi Református Egyházközségben. A vakációs bibliahetet pénteken a témához kapcsolódó mozzanattal, a rozsnyói dinóparkban tett látogatással zárták a szervezők. 
2018-07-14: Közélet - Fekete Réka:

Öröm együtt zenélni (Szimfonikus napok)

Teltházas hangversennyel zárta szerdán a Sepsi kamarazenekar és a Voces kamarakórus a kilencedik alkalommal tartott Szimfonikus Napokat. A sepsiszentgyörgyi megyei könyvtár Gábor Áron Termében kortárs zeneszerzők műveit szólaltatta meg a huszonegy zenész és tizennégy énekes.