Elektromos autók is tankolhatnak

2018. július 18., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgy első elektromos autókat kiszolgáló töltőállomását avatták fel hétfőn a Park Hotel előtt, a modern, EU-s előírásoknak megfelelő berendezést a szálloda vendégei díjmentesen használhatják.

  • Fotó: Erdely András
    Fotó: Erdely András

A töltőállomást igénybe vevő elektromos és hibrid járművek viszonylag rövid idő alatt tankolhatnak, félórányi csatlakozás az akkumulátor 80 százalékos feltöltöttségét eredményezi. A gyors energiapótlást lehetővé tevő eszközt a Környezetvédelmi Alaptól nyert pályázat révén a Deutsche Telecom Csoporthoz tartozó Combridge Kft. közreműködésével helyezték üzembe. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 189
szavazógép
2018-07-18: Közélet - :

Áradás után takarítás

Több mint egy köbméter hulladékot szedtek össze hétfőn a megyei természetvédelmi és hegyimentő központ munkatársai a Rétyi Nyírből.
2018-07-18: Közélet - :

Közúti balesetek

Négy, emberi sérüléssel járó közúti balesetről számolt be tegnap a Kovászna megyei rendőrség. Hétfőn este fél kilenckor a 11-es országúton Kökös területén három személygépkocsit érintő baleset történt. Egy 20 éves nő nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, beleszaladt az előtte haladó kocsiba, amely nekiütkőzött az előtte lévőnek.