Elektromos motorok Győrben

2018. július 25., szerda, Világfigyelő

Elindult az Audi Hungaria Zrt. győri járműgyárában az elektromos motorok sorozatgyártása – jelentette be az ez alkalomból tartott keddi ünnepségen Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Mint mondta, 25 éve kis motorgyárként indult – 700 munkatárssal, 60 ezer négyzetméteren napi kétezer erőforrást előállítva – a győri üzem, amely napjainkban több mint nyolcmilliárd eurós beruházásokat követően ötmillió négyzetméteren 12 és fél ezernél több munkatársat foglalkoztatva kilencezer motort és ötszáz járművet bocsát ki naponta. Az eseményen Peter Kössler, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatója azt emelte ki: a győri járműgyár – amelyben eddig 33 milliónál több erőforrás és több mint 1,1 millió autó készült az elmúlt negyedszázadban – példamutató az Audi-konszern számára. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a modern kori ipari forradalom megjelenítőjeként beszélt az Audi győri gyáráról. Ma Magyarország az európai autógyártás, az európai autóipar egyik meghatározó fellegvára – jelentette ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2018-07-25: Világfigyelő - :

Kulturális támogatás szórványbélieknek

A Közénk tartozol! című projekt keretében a szórványvidéken élő mintegy 800 családnak juttat el a kulturális kormányzat alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó könyv- és hangzóanyag- csomagot.
2018-07-25: Máról holnapra - Nagy D. István:

Reptéri látlelet

Nem kell Brassónál messzebb utaznunk, hogy Románia fejlődési esélyeinek tökéletes iskolapéldájára leljünk. A továbbra is félig-meddig álom kategóriába tartozó vidombáki nemzetközi reptér helyzete tökéletes erre a célra.