Az Osonó legújabb programja

2018. július 28., szombat, Közélet

Július 15–24. között három helyszínen, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyimesfelsőlokon zajlott az Osonó Színházműhely által szervezett Meet & Act elnevezésű ifjúsági színházi nevelési program, amelyen huszonegy holland, magyarországi, erdélyi magyar és román fiatal, valamint hat ifjúsági vezető vett részt.

  • Fotó: Facebook/Osonó
    Fotó: Facebook/Osonó

Az Erasmus+ ifjúsági csereprogram három szervezet – a hollandiai STET the English Theatre, a magyarországi Bakelit Multi Art Center és az Osonó jogi háttereként működő Bolyongó Színházi Egyesület – partnerségében jött létre. A STET the English Theatre az Osonót mint nagy tapasztalattal rendelkező partnert kérte fel a szakmai programok lebonyolítására és a tíznapos esemény megszervezésére, amelynek célja a színház mint hatékony ifjúsági nevelési eszköz megtapasztalása, valamint a gyakorlati módszerek bemutatása és átadása a különböző kultúrából érkező résztvevők számára.

A fiatalok délelőttönként színházi, önismereti, személyiségfejlesztő és csapatkovácsoló műhelyfoglalkozásokon vettek részt, délutánonként pedig a régió településeinek, gasztronómiájának és természeti adottságainak bemutatására, valamint közösségi programokra került sor. Az Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó eseményén Sepsiszentgyörgyről a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai vettek részt. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2018-07-28: Közélet - :

Aláírásgyűjtés Beke és Szőcs érdekében

Több mint százötven aláírás gyűlt össze csütörtökig Kézdivásárhelyen Szőcs Zoltán és Beke István bebörtönzött vármegyések támogatására.
2018-07-28: Közélet - Farcádi Botond:

A gyújtogatástól a kulturális autonómiáig (Nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson )

Kisebb-nagyobb sikerektől megdöbbentő bírósági ítéleteken át a magyar érdekképviselet székházának felgyújtásáig sok minden történt az elmúlt időszakban a magyar nemzetpolitikában, a külhoni magyarság helyzete más és más a Kárpát-medence különböző országaiban: egyfajta számvetésre, családi kerekasztalra, közös dolgaink megbeszélésére alkalmas fórum Tusványos. A szabadegyetemen immár hagyományosnak számít a nemzetpolitikai kerekasztal, amelyen a külhoni vezetők ismertetik a magyarság helyzetét, az elmúlt időszak történéseit a magyar kormány képviselőinek jelenlétében. Bár a Kárpát-medencei kép igen változatos, abban a külhoni vezetők egyetértenek, hogy a magyar országgyűlési választások eredménye lehetővé teszi a nemzetépítés folytatását.