Két hónapig dolgoznak a Kászonokban

2018. augusztus 9., csütörtök, Közélet
A napos időnek köszönhetően felgyorsult a munkálatok üteme a 11B jelzésű, a Csíkkozmás és Kézdivásárhely között kapcsolatot teremtő úton – számolt be a brassói regionális út- és hídügyi társaság Facebook-oldalán.
  • Fotó: Facebook
    Fotó: Facebook
Munkatársaik jelenleg azokat a kővel feltöltött drótkosarakat helyezik ki, amelyek a jövőben megvédik az utat a víztől. Az áradások következtében két helyen is megrongálódott úton – június 30-án zárták le a forgalom előtt  – a kivitelező szerint még legalább két hónapig tart a helyreállítás. Drincă Cristian, az útügyi hatóság háromszéki részlegvezetője korábban lapunknak azt mondta, a  Kézdiszárazpataktól a Kászonok irányába vezető utat gyorsított eljárásban hozzák rendbe. (dvk) 
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-09: Belföld - :

Jóváhagyták hat medve kiemelését (Tusnádfürdő)

A környezetvédelmi minisztérium hat veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve kiemelését (áttelepítését, illetve kilövését) hagyta jóvá tegnap – közölte Hargita Megye Tanácsa. Borboly Csaba önkormányzati elnök úgy véli: eredményesnek bizonyult a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának hétfői ülése, amelyet azt követően hívtak össze, hogy vasárnap két embert sebesített meg a medve Tusnádfürdőn. Az ülés után a tanácselnök azt közölte, hogy 12 veszélyes medve kilövésére, illetve áttelepítésére állítottak össze dokumentációt Tusnádfürdőn.
2018-08-09: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tatarozzák a Mikes Kelemen Líceumot

Átfogó felújítás zajlik a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, az intézmény régi épületrésze kívül és belül is megújul – ismertette közleményében a városháza. Támogatás hiányában a tavaly ősszel indított korszerűsítés bő fél évet szünetelt, az önkormányzat májusban tudta ismét kiadni a munkakezdési parancsot.